Craft Lumen Subzero
  • Pris: 1599 kroner
  • Vekt: 388 gram i herre M/383 gram i dame Small
  • Membran: Nei
  • Craft.no
skala
7/10

Som navnet tilsier er Craft sin andre Lumen-jakke beregnet på temperaturer under frysepunktet.

Jakka har tilsvarende refleksfelter som den tynnere, vannavisende Lumen Hydro.

Craft Lumen Subzero
VINDTETT FRONT: Jakka har luftekanaler som isolerer i front. Damemodellen har god hette.

Hele skulderpartiet er laget i et grått refleksmateriale som virkelig lyser opp når det blir truffet av en hodelykt, et billys eller en paparazzo-blitz i skogbrynet. Jakka forøvrig er laget av et genserlignende stoff, som sitter godt på kroppen. Jakka er ganske tung. På brystet og magen har den vindtett materiale som ligger dobbelt og har luftlommer mellom. Jakka har ikke noe fór her, men isolerer godt takket være det ekstra luftlaget.

Craft Lumen Subzero
GOD PASSFORM: Craft Lumen Subzero sitter mykt og passe trangt på kroppen. Toppen av ryggen er dekket av refleks. Herrejakka er uten hette.

På modellen for damer er også hetta helt dekket av reflekterende materiale. Skal du løpe gatelangs i vinter vil du garantert bli sett i denne jakka. Herrejakka har ikke hette.

Craft-jakka er forøvrig laget mer som en trøye enn en jakke. Stoffet i jakka er glatt på utsiden og flosset på innsiden. Materialet er helt stille og mykt mot huden. Ermene er lange og har tommelløkke for de dagene du glemmer vantene eller virkelig vil unngå kuldeglippe rundt håndleddene. Ermene er kanskje i overkant lange på noen og legger seg i folder rundt håndleddet.

Craft Lumen Subzero
TO SIDELOMMER: To store stikklommer på magen gjør det lett å stue bort vanter eller en lue.

To vanlige sidelommer på magen gir gode muligheter til å få med vanter, lue, mobiltelefon og nøkler. Lommene er ganske så store så innholdet her vil hoppe rundt mens du løper.

 

Craft Lumen Subzero
GOD HETTE: Hetten er ikke bare i refleks, den kan også strammes i bakhodet og sitter godt på hodet.

Vi digger Craft sitt reflekterende materiale. Det ser kult ut på dagtid og gir maks synlighet i mørket. Subzero-jakka er en super turjakke på kjølige dager, men ikke noe førstevalg til raske løpeturer der du produserer mye egenvarme.

Den kan også være et godt alternativ til langrenn- og skøyteturer. På herremodellen savner vi hette, og vi skulle gjerne sett at jakka hadde en liten brystlomme til mobilen i stedet for, eller i tillegg til de store magelommene.

På rolige joggeturer der frostrøyken stiger fra fjorden eller barfrosten ligger hard i marka vil Craft Lumen Subzero by på komfortabel varme uten å bli klam, begynner det å regne bør du søke ly, øke farten eller hente frem en lett skalljakke fra en av de store lommene.

Craft Lumen Subzero
LANGE ERMER: Ermelengden er god, i tillegg har jakka tommelløkker for ekstra beskyttelse i kaldt vær.
VURDERING
Totalinntrykk
PLUSS
Masse refleks på skuldre og rygg - To sidelommer - Ganske varm - Myk - Stille - Tommelhemper på ermene - Rullehette på damemodellen - Fint snitt
MINUS
Ikke vanntett - Kan bli for varm for raske løpeturer - Ingen hette på herremodell - Stort pakkvolum - Høy vekt