Craft Lumen Hydro
  • Pris: 2199 kroner

  • Vekt: 368 gram i herre m/280 i dame small

  • Membran: Vanntett til 10 000 mm vannsøyle

  • Craft.no

skala
8/10

Craft Lumen Hydro er litt tjukkere jakke enn de tynne skalljakkene i denne testen. Den har en litt tung følelse i hånda, men sitter litt på kroppen.

Materialet er mykt, men minner litt om vanlig, gammeldags regntøy. Jakka har testens desidert beste refleks.

Craft Lumen Hydro
HERREMODELL: Craft Lumen Hydro i herreversjon har brystlomme.

Et ekstra panel ligger over skuldrene og øvre delen av ryggen. Dette beskytter både litt ekstra mot regn og vind, men er først og fremst kraftig refleks.

Craft Lumen Hydro
SITTER FINT: Craft Lumen Hydro henger godt på skuldrene og føles myk og god under løping. Foto: Øyvind Aas

Hele skulderpartiet, som i dagslys ser grått eller svart ut, lyser opp når det blir truffet av lys i mørket. Dette er supre greier.

Hetta er også i dette reflekterende materialet og kan rulles sammen når du ikke trenger den. En liten stropp holder den sammenrullet. Jakka forøvrig er laget med et kamuflasje-mønster, så i dagslys kan du gjemme deg godt med denne.

Craft Lumen Hydro
SVART REFLEKS: Hele det grå-svarte panelet over ryggen og skuldrene er laget i suprereflekterende materiale.

På venstre side av brystet har herrejakka en vanntett lomme. Damemodellen av samme jakke har to stikklommer nede på magen – også disse med glidelås, men ikke av den vanntette sorten.

Craft-jakka er testens tyngste skalljakke. Stoffet føles også tungt, mykt og robust. Den gode hetta, som du lett tar av og på uten å fikle med glidelåsen under haka, kan strammes med strikk i bakhodet.

Da beholder du sidesynet og slipper at hetta faller ned i øynene på deg. Brystlomma på herremodellen har vanntett glidelås og er såpass trang at en mobiltelefon ligger ganske så stille mens du løper.

Craft Lumen Hydro-jakka er forøvrig ganske varm. Den puster ikke like godt som de lettere jakkene i ShakeDry eller jakka fra On. Samtidig er Craft-jakka dermed godt egnet til de virkelig sure dagene med temperatur rett over null og luftfuktighet nærmere 100 prosent, eller på de rolige turene der du ikke produserer så mye varme.

I temperaturer mellom 7 og 10 varmegrader ble vi fort litt i overkant varme kun med langermet supertrøye under.

Jakka har passelig trange mansjetter på ermene og det er lett å se på klokka ved behov.

Craft Lumen Hydro
GOD LENGDE: Craft-jakka er litt lenger bak, noe som føles bra under løping og forhindrer at den sklir opp hvis du har sekk.

Craft Lumen Hydro er en myk og vannavstøtende løpejakke med forbilledlig god refleks og komfortabel passform.

Den kan føles litt varm og tett på raske løpeturer og vi savner lufteluker for temperaturregulering. Ellers en veldig robust og kul jakke for deg som ikke svetter aller mest.

VURDERING
Totalvurdering
PLUSS

Stort refleksfelt på skuldrene/ryggen/hette • Vannavstøtende - Rullbar og justerbar hette - Stram brystlomme på herremodell/to sidelommer på damemodell - Gode ermemansjett - God glidelås

MINUS

Litt tett og varm - Stort pakkvolum - Pakkes ikke inn i lomme eller pose - Høy vekt - Ikke helt vanntett