Rossignol R-Skin Ultra

Lengde: 201 cm

Mål: 48-44-46

Spenn: Et høyt spenn, lite sluttspenn, ligger på i tuppen 

Veil. pris: 3099,- 

skala
8/10

Franske Rossignol er en av produsentene som virkelig har lykkes godt med sine felleski. R-skin modellene har vært i teten i de fleste tester gjennom de siste årene. Skiene er stabile og med en fin balanse mellom feste og glid.

I denne testen er det R-skin Ultra som har vært med, en trenings- og turski med litt innsving. Også dette er en modell vi trygt kan anbefale. Det er en leken ski som innbyr til fart og skiglede.

Modellen krever litt mer av deg enn enkelte av de andre i testen, men om du har litt teknikk inne så er dette en god modell for deg.

R-Skin Ultra er stabile og de er gode å manøvrere gjennom svinger. Spennet er litt høyere enn på de andre skiene i testen, så det er svært lite subb når du står i hocke. Men når du staker, kollapser spennet litt. Det vil si at fellen tar mye nedi i stakepartiene. Du kan justere dette litt ved å flytte bindingen bakover, men da blir det enda mer krevende å få feste. 

Sammenlignet med testvinneren, er det spennet som utgjør den største forskjellen opp mot Rossignol R-skin Ultra. Madshus-skia har et lavere spenn, men likevel litt mer sluttspenn. Det gjør at Madshus-modellen er litt lettere å få feste på, samtidig som fellen bremser litt mindre i staking i treningsfart.

Rossignol R-Skin Ultra vil likevel være et godt valg, men det er ekstra viktig at du får en ski som er godt tilpasset deg og din vekt om du velger denne skia. Om du lykkes med det, så vil Rossignol R-Skin Ultra være en god allround-ski – spesielt for deg som har gått litt på ski før.

Egenskaper i forskjellige terrengtyper:

Motbakke: Disse skiene har et litt stivere spenn enn de øvrige i testen, samtidig som fellen er litt kortere. Kombinasjonen av dette gjør at skia stiller litt mer krav til tyngdeoverføring. Men om teknikken er brukbart på plass, er det en artig ski å gå på. 

Flatt: Det litt høyere spennet i disse skiene, som gjør det litt mer krevende å få feste, fører også til at fellen tar mindre nedi på flatt, i utfor og i svinger. Men om du står og staker i høy fart, kollapser skia litt – og da bremser fellen en god del. 

Utfor/sving: Skiene fra Rossignol er stabile, samtidig som de er lette å manøvrere i svinger. Kombinasjonen av høyt spenn og innsving, gir artige ski med en god skifølelse. 

VURDERING
Karakter