Atomic C2 Skintec

Lengde: 204 cm

Mål: 45-45-45 mm

Spenn: Relativt mykt spenn, lett å få feste, ligger på i tuppen 

Veil pris: 3599,- 

skala
7/10

Atomic var tidlig ute med sine skintec-felleski og har satt standarden med sin toppmodell, Redster C9. I denne testen er det tur og treningsskia Redster C2 som er testet. 

Den har noen likheter med de mer avanserte Atomic-modellene, men skia føles tyngre på foten og innbyr ikke i samme grad til fart. 

Det er nesten litt rart at Atomic har satt Redster navnet på denne skia, for selv om utseendet er som en racingski er egenskapene som en turski. Til gjengjeld er dette et trygt og godt valg om du ønsker å gå tur i oppkjørt løype. 

Atomic C2 Redster krever lite av deg teknisk. Det er den aller enkleste skia i testen å få feste på, og den er stabil og behagelig i lett terreng. I stor grad er det slike egenskaper de fleste er ute etter i en felleski.

Så om du først og fremst vil ha en ski til bruk på tur eller i lavt tempo, er Atomic sin ski et godt valg. Men om du skal sette på fart, har skia noen svakheter både oppover og nedover. Så selv om skia kan anbefales til sitt bruk, viser denne testen at det finnes bedre alternativer om du er ute etter en allround ski for tur og trening. 

 

Egenskaper i forskjellige terrengtyper:

Motbakke: Redster C2 er lette å få feste på og stabile å gå på. Modellen krever ikke at du treffer helt på tyngdeoverføringen, du får feste likevel. I lav fart, spesielt i turtempo, er det en god ski. Men om du øker til treningstempo, kjennes skia relativt tung ut når du fører den fram i diagonalgang. Man får ikke helt samme skifølelse i høyt tempo, som på modellene fra Madshus og Rossignol.  

Flatt terreng: Spennet i disse skiene løfter relativt lite, så fellen tar merkbart nedi når du staker. Det bremser litt, men det oppleves ikke som noe stort problem til tur og treningsbruk. 

Utfor og sving: Denne skia er relativt brei, men har ikke innsving. Det betyr at skia er stabil og god både i og utenfor spor, men den er ikke like god i svinger. De øvrige modellene i testen er mer lekne i lett terreng og gjør det enklere for deg å treffe godt i svingene.

VURDERING
Karakter