/ Kiting

Klatreren og journalisten Sindre Bø omkom i kiteulykke

Det var klatreren og den aktive samfunnsdebattanten Sindre Bø som døde i kiteulykken i Hunnedalen, skjærtorsdag.

Sist oppdatert 10. april 2020 kl 15.15
OMKOM: Sindre Bø omkom i en tragisk kiteulykke i påsken.
OMKOM: Sindre Bø omkom i en tragisk kiteulykke i påsken.

Den tragiske ulykken skjedde i Hunndalen i Sirdal torsdag ettermiddag. Ifølge politiet fikk en kiter for stor fart, ble løftet opp og slengt mot en stein.

I løpet av timene etterpå fikk mange i klatremiljøet i Rogaland den tunge beskjeden om at den avdøde var Sindre Bø. Det var mannskap fra Luftambulansen som fikk hentet han ned, og han ble bekreftet død på stedet.

Sindre Bø jobbet i mange år som journalist i Stavanger Aftenblad. Han tok senere en mastergrad i samfunnssikkerhet ved Universitetet i Stavanger. De siste årene har han vært ansatt i en stilling som universitetslektor. Han hadde også et engasjement som prosjektleder for sikkerhet i DNT.  Han dro i gang en debatt om prestasjoner på polarekspedisjoner med ode til de tause heltene i UTE, og grensene mellom å selge og fortelle. Han har også skrevet om konsekvensene av massevandring til turmål som Trolltunga og Preikestolen og fjellturisme i krise, med utfordringer knyttet til allemannsretten og reiseliv. I det siste har han vært sterkt engasjert i kampen mot vindkraftutbygginger i norsk natur. Han gjorde også et stort intervju med André Horgen for UTE. 

Sindre Bø har vært aktiv i klatremiljøet siden starten av 1990-tallet. Han var med på utforskingen av storveggsklatringen i Kjerag. Han var engasjert medlem i Bratte Rogalands Venner og deltok i en rekke redningsaksjoner gjennom Rogaland Alpine Redningsgruppe. Bø var initiativtaker og bidragsyter til boka På liv og død, som senere ble fullført av Ture Bjørgen og gitt ut av Fri Flyt forlag høsten 2018.

Sindre var en som satte pris på at UTE fantes, blant annet som arena for debatter om friluftspolitikk. I tillegg til artiklene han skrev, kom han med mange uformelle innspill og han vil bli savnet. 

48-åringen etterlater seg to barn, samboer og to bonusbarn. I dag strømmer det kondolansemeldinger på Facebook-veggen hans. Les minneordet skrevet av klatrekameratene Dag Sigvart Kaada, Grim Gjeldvik og Ture Bjørgen.

OMKOM: Sindre Bø omkom i en tragisk kiteulykke i påsken. Foto: Birgitte Dambo
OMKOM: Sindre Bø omkom i en tragisk kiteulykke i påsken. Foto: Birgitte Dambo

 

Publisert 10. april 2020 kl 15.15
Sist oppdatert 10. april 2020 kl 15.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue