Tissetrakt eller tissetut for jenter, hva skal vi med det – som allerede er godt trent i ned på huk og av med buksa? Det er slett ingen stor operasjon for oss jenter å få unnagjort tissingen. Det ligger tross alt i vår natur.

Men når vind og minusgrader herjer på utsiden av teltet, og det å måtte krype ut av soveposen er det siste du vil, hadde det vært kjekt å kunne gjøre som gutta: Ha ei tisseflaske og la det stå til. Du har kanskje hørt om tissetrakter, kanskje eier du en allerede og har fått erfare at det slett ikke er noen meningsløs oppfinnelse.

Annonse

Traktene kan også fint komme til nytte hvis du er på reise og du vegrer deg for å sette deg nedpå ved lugubre sanitærforhold på reise. Kanskje ingen dum oppfinnelse å ha den liggende i bilen, så kan du tre ut i veikanten slik som gutta hvis behovet melder seg?

Ulikt design på tissetraktene

Jentene i UTE-redaksjonen har testet tre ulike tissetrakter spesialisert for turbruk. Alle løsningene er tilpasset kvinners anatomi, men de er likevel ganske forskjellig konstruert.

Samtlige produsenter leverer med en bruksansvisning, og de understreker at du må øve hjemme først om du skal ha glede av den når du er ute på tur. Det anbefaler vi også. I badekaret eller i dusjen har du fine treningsforhold.

Tissetraktene er testet på ordinære friluftsturer, i telt (på flaske), stående og på huk. 

Det finnes mange forskjellige løsninger på hva som egner seg som tisseflaske. Brusflaske, nalgene-flasker, juice- og isteflasker, melkekartonger med skrukork.

Vi testet også i kombinasjon med brusflasker som en typisk tilgjengelig flaskeløsning, og flaskeåpningen var stort nok for alle traktene i UTEs test. 

Viktig å tisse på tur

Noe så enkelt som tissing kan fort føles som en utfordring på tur, men det bør det ikke være: Du kjenner sikkert til huskeregelen om å drikke jevnlig når du er i aktivitet, og at du skal drikke før du blir tørst. Vel så viktig er det å unngå å holde seg når det er kaldt, for det bruker kroppen mye energi på. Dette er energi som i stedet burde brukes til å holde kroppen varm. Derfor bør du ikke utsette tissepausen lenger enn nødvendig når du er på tur.

  

Vi gjør oppmerksom på at den norsk importøren av Freelax er Sigrid Henjum, som også er fast skribent på utemagasinet no. Hun har ikke har hatt noen medvirkning til testen utover å levere produktet til testing.