Tissetrakt eller tissetut for jenter, hva skal vi med det – som allerede er godt trent i ned på huk og av med buksa? Det er slett ingen stor operasjon for oss jenter å få unnagjort tissingen. Det ligger tross alt i vår natur. Men når vind og minusgrader herjer på utsiden av teltet, og det å måtte krype ut av soveposen er det siste du vil, hadde det vært kjekt å kunne gjøre som gutta: Ha ei tisseflaske og bare la det stå til. Du har kanskje hørt om tissetrakter, kanskje eier du en allerede og har fått erfare at det slett ikke er noen meningsløs oppfinnelse.

Traktene kan også fint komme til nytte hvis du er på reise og du vegrer deg for å sette deg nedpå ved lugubre sanitærforhold. Kanskje ingen dum idé å ha den liggende i bilen også, så kan du tre ut i veikanten, akkurat slik som gutta om behovet melder seg?  

Annonse

Jentene i UTE-redaksjonen har testet tre ulike tissetrakter spesialisert for turbruk. Alle er tilpasset kvinners anatomi, men er likevel ganske forskjellig konstruert. Samtlige produsenter leverer med en bruksansvisning, og de understreker at du må øve hjemme først om du skal ha glede av den når du er ute på tur. Det anbefaler vi også. I badekaret eller i dusjen har du fine treningsforhold. Tissetraktene er testet på ordinære friluftsturer, i telt (på flaske), stående og på huk. Det finnes mange forskjellige løsninger på hva som egner seg som tisseflaske. Brusflaske, nalgene-flasker, juice- og isteflasker, melkekartonger med skrukork. Vi testet også i kombinasjon med brusflasker som er tilgjengelig flaskeløsning, og flaskeåpningen var stort nok for alle traktene i UTEs test. 

Tissing kan fort føles som en utfordring på tur, men det bør ikke være det. Du kjenner sikkert til huskeregelen om å drikke jevnlig når du er i aktivitet, og at du skal drikke før du blir tørst.

Når det er kaldt, så bruker kroppen mye energi ved å holde på væske og dette er energi som i stedet burde brukes til å holde deg varm. Så ikke utsett vannlatingen mer enn nødvendig når du er på tur.   

«Kanskje ingen dum idé å ha den liggende i bilen også, så kan du tre ut i veikanten, akkurat slik som gutta om behovet melder seg?»

Vi gjør oppmerksom på at den norsk importøren av Freelax er Sigrid Henjum, som også er fast skribent i UTE. Hun har ikke har hatt noen medvirkning til testen utover å levere produktet til testing.