Tanken er at myggjageren skaper en mygg- og knottfri sone ved å frigjøre Allethrin, som er en syntetisk kopi av et naturlig avstøtningsmiddel som finnes i krysantemum-planter.

Myggjageren drives av en patron med butangass som gir varme i form av en glødetråd som igjen varmer en metallgrill. En liten matte med Allethrin settes inn på metallgrillen, sprer det ut i luften og skaper en beskyttende sone. På 20 kvadratmeter sier reklamen.

Annonse

Etter å ha dristet oss til å legge igjen alt annet myggmiddel hjemme, dro vi på en ukestur i Gausdal-Vestfjell – noe skeptiske. Ville vi komme hjem i flere deler, oppspist av mygg underveis?

Skjermbilde 2017-08-22 kl. 12.38.36

Lettelsen – og overraskelsen – var derfor stor da det viser seg at denne holder hva den lover. På to minutter gikk det fra «Argh, den X#&% myggen», til «Hæ, hvor ble den av?», og kvelden ute var reddet.

Der du tidligere satte deg oppi myggspiralen, og klasket mygg, veivet med armene og viftet med genseren, kan du nå sitte som vanlig og føre en normal samtale, til og med ved en innsjø midt på sommeren. Vi kunne til og med oppholde oss i store deler rundt teltområdet tilnærmet myggfritt (uten at vi målte opp de 20 kvadratmeter som er lovet, men det er i nærheten).  Akkurat slik vårturene kunne gjennomføres før knotten og myggen våknet til liv.

Skjermbilde 2017-08-22 kl. 12.38.20

Vi har testet både den håndholdte myggjageren og campinglykten. Campinglykten er lur på nettopp campingtur, eller middagsbesøk i hagen, og lyset og myggjageren kan brukes uavhengig av hverandre. Lyset kan stilles i fire ulike moduser, og myggjagerdelen virker på samme måte som for den håndholdte.

Med i en pakke følger det med en gasspatron og tre matter med myggavvisende middel. En matte skal vare i tolv timer, men vi merket mindre effekt etter noen timer, så regn med å bytte litt oftere. Refillpakke med 30 matter og 10 patroner koster 899 kr. Dette kan oppleves noe dyrt, men om du er som oss, og lar deg irritere av myggen, vil vi si det er verdt hver krone.

Denne er allerede fast inventar på alle turer der det kan tenkes at myggen kommer på besøk! 

+ En myggjager som virker (!)
+ Passer like bra på fisketur og camping som til hagen.

- Dyr refill

 

THERMACELL MYGGJAGER

Priser: 

MR450 – håndholdt: 399,- 
MR-CLC – campinglykt: 725,- 
www.thermacell.no