Smørebukkene – eller bukker og bukker – de er mer frittstående kasser som du kan legge skiene på, er dekket av et spesielt gummibelegg med høy friksjon. På undersiden er det tilsvarende høyfriksjonsgummi i hjørnene. Den ene av de to kassene kan leveres med en praktisk hylle: Ms. Tidy, der du kan oppbevare voks og papirrull, både under prepping og lagring. Under transport vil ting falle ut av hylla, da den er åpen på sidene. 

Midt i gummilaget på toppen er det skåret ut en slisse som lar deg plassere alpinski på høykant for når du skal slipe stålkantene. Slissen er også dekket av gummi, både på sidene og i bunnen.  Dette gir både bedre grep og beskytter skiene bedre. I forhold til første versjon av Mr. Grippy, sitter nå alpinski dønn fast i slissen under kantsliping. En kraftig oppgradering fra prototypen gründerne viste oss på kontoret for noen år siden.

Annonse

Bukkene fungerer både til langrennski, snowboard, alpin- og fjellski. Når du skal vokse skiene legger du skiene på bukkene med sålen opp. Bukkene kan du plassere på et bord, på gulvet, eller på fryseboksen i kjelleren. Friksjonsbelegget, både mot underlaget og mot skiene sikrer at skiene ikke sklir, selv under energisk sikling av hard glider. Det kan være en fordel å ha såpass plass der du plasserer bukkene at du får satt dem ganske langt ut i hver ende av skien. Da unngår du at skien vipper når du skraper av voksen bakerst på skien. 

Sammenlignet med første generasjon av Mr. Grippy har den nye modellen større overflate der du hviler skiene. Undersiden er nå også større og mer stabil. Oppbevaringshylla er også ny på den nye versjonen. Smarte og kjærkomne oppgraderinger av et allerede praktisk og nyttig produkt. 

Mr Grippy er lette å ta med seg overalt og fungerer også godt i hjemme-boden når ski skal preppes. At vi slipper bruk av tvinger og skrustikker gjør preppingen både enklere og mer skånsom for skiene, samt vesentlig lettere å utføre på steder ikke spesielt tilrettelagt for skipreparering. 

Pluss: Lette å transportere og lagre, fungerer bra uten dedikert preppebord, du slipper tvinger og skrustikker, gode både til voksing og kantsliping. 

Minus: Lagringshylla er åpen på sidene slik at hylla er løs

Happy Norwegian Mr Grippy

Pris: 899 kroner + 199 for Ms. Tidy

Vekt: 1456 gram for paret

Nett: happynorwegian.no

UTEs LANGRENNSKOLEBli god på langrenn