Eagle Products har flere turstekepanner å velge blant, i både støpejern, stekepanner i aluminum og med teflonbelegg.
Denne stekepannen er laget i rustfritt stål og uten belegg. Med stor diameter egner Eagle Products seg best som bål-stekepanne. Den lange kvist-håndtaket understreker dette.
Denne stekepannen er større enn de øvrige og kan få deg til å fantasere om digre, lekre pannekaker på primus. Det kan du glemme.
Eagle Products sin kandidat i denne testen er av rustfritt stål uten teflonbelegg. Vi valgte denne nettopp for å teste en slik overflate til pannekake-steking. Det fungerer dårlig.

test av Eagle products stekepanne i stål uten belegg
Selv på svakest mulig varme svir pannekakene i sentrum før de er ferdig stekt i ytterkant, og vi fylte heller ikke røre i hele diameteren. Det kan avhjelpe litt å flytte pannen rundt på primusen, men veltefaren øker og man må da i praksis hele tiden holde i håndtaket.
Fordelen med stål er som oftest at det tåler røff bruk, høy varme og at det er lett å rengjøre. Det som skuffer mest med denne stekepannen er at det allerede etter én gangs bruk er fastsvidde rester i overflaten som ikke lar seg skrubbe bort uten stålull.
Produsenten advarer mot nettopp slik behandling, men vi vet ikke helt hva som er best – å fortsette å bruke den med svimerker som fører til mer sviing, eller å bruke stålull som rubber overflaten og garantert fører til svarte merker.
UTE har tidligere testet Eagle Hot Pan som kom godt ut under pannekakesteking. I rettferdighetens navn må vi si at det ikke er umulig å få fine pannekaker med stål-stekepanna, men det kreves mye fett og at man beveger pannen over flammen for å fordele varmen.