Test av dunjakker – tykke og tynne

En god og varm dunjakke er god å ha når kulda biter. Vi har testet tykke dunjakker til de kalde dagene og tynne isolasjonsjakker som varmer godt og tar lite plass i sekken.

dunjakke test
Dun er et naturlig isolasjonsmateriale som varmer godt på kalde dager.

En god og varm dunjakke seiler ofte opp som favoritten blant friluftsplagg. Dunjakker koster ofte litt mer enn de syntetiske isolasjonsjakkene, selv om det ofte er et blandingsforhold. 

Fordelen med dun sammenlignet med andre materialer er at det gir mye varme for vekt og ventilerer bra. Det er også lettere å komprimere naturlig dun enn syntetiske fibre. 

Hvordan velge riktig dunjakke?

Du må selv vurdere hva du kommer til å bruke dunjakka mest til. Er du ute etter en varm dunjakke til pausene på skitur eller fjelltur, så blir kanskje ekspedisjonsjakka til Fjällräven i største laget.

Når vekt og plasskapasitet teller, er det er en fordel om dunisen ikke tar altfor stor plass i sekken. Norrøna Lyngen Down 850 Hooded er en dunjakke som gir mye varme for vekt. 

Noen vil være opptatt av dunjakke med hette, mens andre helst vil slippe å ha noe i nakken.

Hvor og hvordan lommene er plassert, varierer også litt. Det samme med ventilasjonsmuligheter, og eventuelle forsterkninger på steder som er utsatt for slitasje.

Generelt, så synes vi at en dunjakke ikke bør være for tettsittende til at dunet ikke får nok luft – og heller ikke at den bør være så løs at den kalde lufta slipper inn.

De dyrere dunjakkene har gjerne impregnert dun, som gjør at de takler bedre både regn og sludd. Mammut Eigerjoch Pro In er eksempel på dunjakker med impregnert dun.  

En stor og varm dunjakke vil imidlertid være et ypperlig valg om du skal på lengre pulkturer, hundekjøring eller vintertelttur, og når mye varme for vekt fortsatt er ganske avgjørende.

Tykke dunjakker

I en vanlig hverdagsjakke er ikke vekt og dunkvalitet ekstremt viktig. Men til bruk i fjellet og på ekspedisjoner har man derimot andre kriterier, som dunkvalitet, hvor liten jakken kan komprimeres til å bli, hvor fort den kommer opp til normalt nivå igjen når den pakkes ut – og selvfølgelig hvor mye dun det er i jakken.  

Bokskonstruksjon er en selvfølge på de dyrere dunjakkene. Det vil si innvendige bokser som holder dunet på plass og sikrer optimal isolasjon. Rab Positron Pro har denne sømkonstruksjonen, og jakka finnes i både herre- og damemodell.

En dunjakke med fake The North Face-logo kjøpt på backpacker-budsjett har antakelig ikke denne sømkonstruksjonen.. 

Hvis jakken skal brukes en del med sekk eller røff bruk, kan det være en fordel med forsterkninger på utsatte steder, som skuldre, albuer etc. 

dunjakke
MYK OG VARM: En god og varm dunjakke seiler ofte opp som favoritten av friluftsplagg, og bør tas godt vare på. Foto: Gunhild Aaslie Soldal

Over tid vil alle jakker ha noe dunlekkasje. Hvis jakka er utsatt for mye fukt og kulde, kan den også bli noe sprø. Det er fullt mulig å vaske dunjakker, men det er et spesialplagg som krever spesialbehandling, og som du kan lese mer om her.

Tynne dunjakker

Tynne, lette dunjakker har et bredt bruksområde, og disse kan ofte være varmt nok om du regulerer med plaggene du har innerst. Det samme om du er i aktivitet og produserer en del varme.

Ofte er de tynnere dunjakkene isolerte helt eller delvis med syntetiske fibre, gjerne primaloft, som gjør at de takler fukt bedre, og egner seg til aktiviteter med høyere intensitet. Som for eksempel Sweet Nutshell og Montane Prism.

montane prism komprimert
DER INNE: Montane Prism er lett å komprimere, og får plass i sin egen lomme.

Gåsedun eller andefjær?

En dunjakke fylt med gåsedun er utpreget lett, og det trengs mindre dun for å oppnå varmen, da varmen skapes i luften i mellom dunflakene. Jakken blir også lettere å pakke sammen. 

Andedun er litt tyngre og vil komprimeres mer i kamrene, og du trenger mer dun for å holde varmen. Den vil da ta større plass når du pakker den sammen og den vil bruke lengre tid på å komme tilbake til normalen når du tar den ut av en pakkpose. 

I dunjakker blir det stort sett brukt fjær og dun fra and og gås. Som oftest inneholder dunjakker et blandingsforhold mellom dun og fjær, fordi dun har enestående isolasjonsegenskaper, mens fjær hjelper til med å holde dun samlet og bidrar til fukttransport. Det er ikke uvanlig at det også blandes inn syntetiske fibre.

Jo høyere andel dun, jo lettere og mer komprimerbart er som regel jakka. Forklaringen «90/10» betyr at 100 gram inneholder 90 gram dun. 

Hva betyr RDS-merket?

Når dunjakka er merket med R.D.S (Responible Down Standard) består den av etisk forsvarlig plukket dun, altså at det ikke er plukket fra levende dyr.

Isolasjonsevne og fill power 

Det som avgjør hvor godt dun isolerer, er spensten. Spenst er hvor godt dunet kan «holde» på luften. Høy spenst på dunet gir lavere vekt på jakken, fordi mindre dun er nødvendig. Denne kvaliteten betegnes med en tallverdi og kalles fyllevne eller fill power (FP). Jo høyere spenst, jo større dunfjær, og jo bedre isolasjonsevne. Større dunfjær holder på mer luft, og de beholder også form og spenst bedre. 

SLUTT PÅ FRYSINGEN: En teknisk varmejakke er gull å ha på tur. Foto: Håvard Lium
SLUTT PÅ FRYSINGEN: En teknisk varmejakke er gull å ha på tur. Foto: Håvard Lium

Lav dunkvalitet kan altså kompenseres med mer dun i jakken for å øke isolasjonsevnen.

En jakke med 800 fillpower vil ha betydelig mindre dun i jakken på grunn av at kvaliteten på dunfibrene er høyere. Det gir lavere totalvekt. 

Hvis ikke vekt er viktig for deg, så kan mer dun med fillpower 600 være varmere enn en 800 FP-jakke med sparsommelig innhold av dun. En 750 FP gåsedunjakke er lettere å pakke sammen enn en 600/650 andedun-jakke. 

«Men det står jo ikke noe om fill power?»

Mengden dun-innhold er ofte utelatt på en del varedeklarasjoner, selv om dette har blitt bedre de siste årene.

Vær også klar over at amerikanske og europeiske måleenheter ikke er like. Dermed vil man få forskjellige tall fra amerikanske og europeiske produsenter. Begge standardene tester dunet på tilnærmet samme måte, men måleverdiene er ulike. 

Amerikanske produsenter, men også noen europeiske, oppgir fyllevne etter amerikansk standard som ofte betegnet som cuin. I Europa benyttes en annen standard, som av og til merkes EN.

Den europeiske standarden har lavere verdier. En jakke med fyllevne 700 EN tilsvarer omtrent det samme som amerikansk fyllevne 800, noe som kan være litt forvirrende.

Test av Rab Positron pro W dunjakke

Rab Positron Pro er en varm og impregnert dunjakke, med gode allround-egenskaper.

Test av Rab Positron pro W dunjakke
Test av Rab Positron pro W dunjakke
UTE_best_i_test
Rab Positron pro W

Vekt: 607 g (S)
Fyll: Europeisk gåsedun
Fyllevne/dunspenst: 800 
Fôrvekt: 300 g
Pris: 4999 kr

Dunjakka Rab Positron er designet for de kalde vinterdagene, og modellen er en videreutvikling av den tidligere Neutrino Endurance fra den britiske produsenten.

Pro-jakken er fylt med dun i soner for å gi mest mulig varmefordeling og også bevegelsesfrihet. 

Dunjakker er ofte fylt på ulikt vis. Dunet innvendig i Rab Positron er impregnert med impregnering fra Nikwax. Dette gjør at jakka tåler mer fuktighet, og den tørker også raskere om den skulle bli våt.

Denne forholdsvis lange modellen gir god varme i korsryggen, og toveis glidelås gjør jakka anvendelig med klatresele.

Klaffer på innsiden av glidelåsen hindrer kulda å trenge inn, og de to store sidelommene er gode håndvarmere. Innvendig finner du en glidelåslomme. 

rab positron test
rab positron test

Jakka er lett og komprimerbar nok til at du tar den med på toppturer, og andre turer i fjellet.

Bokskonstruksjonen gjør at denne jakka er ekstra varm, og Pertex Endurance-materialet på utsiden er vindtett og tåler en god del fuktighet.

Lommene er plassert slik at hendene får ekstra varme fra jakka, og det myke fleecmaterialet innvendig er mykt mot hendene.

Kragen er høy, noe som er godt når det er kaldt samt at den skjermer godt for været, men den kan også virke litt i veien på de mildere dagene når du ikke vil puste inn i kragen.

Hetta kan derimot rulles ned i en lomme bak om du vil ha den vekk. Hetta er romslig og gir plass til hjelm under, samt at den har en formbar brem.

Pakksekken som følger med er passe stor. Det er mulig å enkelt få jakka ned i samtidig som den blir så godt komprimert du trenger.

Denne jakka er både varm og lett å ta med seg på de fleste vinterturer, med mye isolasjon, mange bra detaljer og god lengde på jakka. 

PLUSS

Lett og komprimerbar

Varm

Gode håndvarmere i lomma

MINUS

Ingen spesielle

Test av Whiteout The Hooded Down jacket W

Whiteout The Hooded Down Jacket er en rimelig og behagelig dunjakke som holder deg stilig og varm.

test av Whiteout Down jacket W
test av Whiteout Down jacket W
Whiteout Down jacket W

Vekt: 389 g (S)
Fyll: 90 % gåsedun, 10 % fjær
Fyllevne: 750 
Fyllvekt: Ikke oppgitt
Pris: 1999 kr 

Søstermerket til Norrøna lager klær som skal passe til et allsidig bruk, og dunjakka er midt i mellom en skikkelig varm og en mer sommerlig dunjakke. 

Jakka har to romslige sidelommer og en innerlomme.

Whiteout dunjakke
Whiteout dunjakke

Den kan pakkes ned i sin egen lomme, men det er ikke helt enkelt å få hele jakka oppi.

Det er formede albuer, enhåndsjusterbar hette, og syntetisk isolasjon på strategiske steder. Hetta er hjelmkompatibel, men det kan oppleves litt trangt med hjelm over tid. 

Her får du en jakke som tar liten plass i sekken, og som er behagelig og myk. Denne fungerer både til hverdagsbruk til vintertur, men den er nok ikke av de varmeste vinterjakken til de kaldeste turene.

Whiteout får du kun kjøpt på nettsidene til selskapet, noe som er med på å holde prisene lavere enn Norrøna sine produkter. Fem prosent av omsetningen går til å støtte ildsjeler og organisasjoner som bidrar til å få folk til å komme seg på tur.

PLUSS

Mye jakke for pengene

Myk og behagelig

Lett

MINUS

Ikke den varmeste dunjakka

Test av Fjällräven Keb Expedition down jacket W

Fjällräven Keb Expedition Down Jacket W er ekspedisjonfarernes førstevalg, med mange smarte løsninger fra Fjällräven.

Fjällräven Keb Expedition down jacket W

Vekt: 1140 g (S)
Fyll: 95% gåsedun, 5 % fjær
Fyllevne/dunspenst: 800
Fôrvekt: 350 g
Pris: 8299 kr

Teknisk og velisolert dunjakke for de tøffeste vinterforholdene i krevende terreng.

Jakka har isolerte klaffer for å holde på varmen og integrerte avtakbare bukseseler lar deg ha på jakka selv om du trenger armene fri.

Det gjør at jakka ikke blåser av gårde når det blåser som mest. 

Her finner du flere tester av turutstyr og klær fra Fjällräven!

Keb Expedition har gåsedun fordelt over to lag som ligger i overlappende dunkanaler, for minst mulig varmetap. Over skuldrene og nedre del av ermene er det ekstra syntetisk vattering, og dobbelt lag med stoff på hette, skuldre, nedre del av ermene samt over brystet for ekstra slitestyrke. Innsiden av jakka er ekstra forsterket mot slitasje fra klatresele. 

Jakka har et mykt vind- og vannavstøtende materiale, og her er det plass til hjelm under hetta. Glidelåsene er solide, og også ekstra trykknapper innenfor gir en god sikkerhet om glidelåsen skulle ryke. Jakka har to lommer foran på brystet, samt to i siden, og innvendig er det en mindre glidelåslomme samt en større oppbevaringslomme på hver side. Øverst har den et stort og mykt fleeceområde mot hake og kinn, som er veldig behagelig. 

Her får du en av de varmeste jakkene i denne testen, som også i navnet tilsier at den er ment til ekspedisjoner. Den er den største og varmeste av jakkene, og det følger heller ikke med komprimeringstrekk, noe som gjør at den tar litt plass i sekken, om du planlegger å bruke den til alt.

Med bukseseler sitter jakka på om du vil ha armene fri i stormen.
Med bukseseler sitter jakka på om du vil ha armene fri i stormen.

Trenger du en skikkelig varm jakke kan denne jakken hjelpe til å holde deg varm i ekstreme kuldegrader. Den blir litt i største og varmeste laget til for eksempel toppturer og turer litt nærmere våren, men midtvinters gjør denne jobben du trenger den til å gjøre. 

PLUSS

Veldig varm

Myk og behagelig

Praktiske detaljer

MINUS

Litt tung som allroundjakke

Litt stor å komprimere

Test av Helly Hansen Vanier Glacier Down jacket W

Helly Hansen Vanier Glacier Down Jacket W er en myk og lett jakke med deler av isolasjonen i Primaloft.

Test av Helly Hansen Vanier Glacier Down jacket W
Test av Helly Hansen Vanier Glacier Down jacket W
Helly Hansen Vanier Glacier Down jacket W

Vekt: 488 g
Fyll: 85 % gåsedun / 15 % fjær
Fyllevne: Ikke oppgitt
Fyllvekt:  133 g / 80 g Primaloft
Pris: 3299 kr 

Helly Hansen sin Vanier Glacier er en dunjakke som er basert på flere år med tilbakemeldinger og innspill fra brukere.

Med deler av isolasjonen i vanntett Primaloft, gir denne jakka ekstra beskyttelse der man trenger den.

Her er det god lengde på ermene, og et mykt fleecemateriale ved haka. 

Det følger også med et kompresjonstrekk som gjør jakka enkel å ta med seg i sekken, og den tar heller ikke stor plass.

Fleece på innsiden av lommene gjør den ekstra myk og varmende for hendene. Hetta har en stramming bak, samt foran, men som kan være litt klønete med votter på. 

Dette er ikke den tjukkeste jakka til de kaldeste dagene, men fungerer fint til turer i mer normale vintertemperaturer, eller som varmejakke i pausene. 

PLUSS

Kjennes lett på

Mykt med fleece i lommene

MINUS

Ikke av de varmeste jakkene

Test av Norrøna Lyngen Down 850 Hooded Jacket

Når vekten teller på toppturen kan Norrønas dunjakke Norrøna Lyngen Down 850 Hodded Jacket være løsningen.

test av Norrøna lyngen down Hood
test av Norrøna lyngen down Hood
Norrøna Lyngen Down 850 Hooded Jacket

Vekt: 381 g (herre L)
Fyll: Gåsedun
Fyllevne: 850 
Fyllvekt: 150 g
Pris: 4499 kr (oppdatert)

Testår: 2019

Vi fikk kun tilsendt herremodell til test fra Norrøna, og denne jakka er dermed ikke testet i bruk på samme måte som de andre jakkene i denne omgang.

Norrønas letteste dunjakke med hette er laget med toppturer i tankene.

Her er vekten på et minimum, samtidig som du holder deg varm på toppen.

Jakka har enhåndsstramming av hetta, med god plass og bevegelighet med hjelm. Jakka er vindtett, og tåler litt fuktighet før du blir gjennomvåt.

Albuene er buet, og ryggenlengden er lengre bak enn foran. Lommene lar deg varme hendene, og det er et mykt fleecemateriale øverst på kragen. 

Med en fyllvekt på 150 g, er dette en noe tynnere jakke enn de varmeste jakkene i testen, men den vil likevel gjøre god nytte på mange turer, og som varmejakke i kortere pauser på de kaldeste dagene. 

PLUSS

Lett

Liten komprimert

MINUS

Ikke den varmeste jakka

Test av Mammut Eigerjoch Pro IN Hooded Jacket W

Mammut Eigerjoch Pro IN Hooded Jacket W er en tettsittende og værbestandig jakke som tåler røffe turer.

Mammut Eigerjoch Pro IN Hooded Jacket W

Vekt: 746 g (S)
Fyll: 90 % gåsedun, 10 % gåsefjær
Fyllevne/ dunspenst: 850 
Fôrvekt:  120 g + 50 g primaloft
Pris: 6499 kr (oppdatert)

Testår: 2019

skala
8/10

Eigerjoch kombinerer dun som varmer, og primaloft i områder utsatt for fukt.

Materialet Pertex Quantum Pro er lett, og har et tynt vannavstøtende belegg.

Isolasjonen er lagt i doble kamre, som overlapper hverandre for å unngå varmetap. Jakka har gode lommer, med isolasjon både utenpå og innvendig, og det er en stor oppbevaringslomme på innsiden.

Tapede ytre sømmer hjelper mot varmetap, og jakke har myke og behagelige ermeavslutninger. Hetta er romslig, og gir god bevegelighet også med hjelm under.

Det følger med pakksekk, som er enkel å pakke jakka ned i, selv om den ikke er av de minste sammenpakket. 

mammut eigerjoch damdame
Gode og myke mansjetter på ermene.

Eigerjoch er en litt kortere modell enn både Rab og Fjällräven sine modeller i denne testen. Vrenger du jakka får du ekstra god synlighet om det trengs. En silikonkant nederst er med på å hindre at jakka sklir opp. 

Vi hadde nok valgt denne jakka i en størrelse større enn de andre, for å få mer bevegelsesfrihet.

Den er relativt ettersittende, som gjør den litt trang å ha utenpå skalljakker – for de som foretrekker det i pausene på tur – og materialet utenpå oppleves som knitrete.

Mansjettene på Eigerjoch er av de bedre vi har prøvd, myke og varme langt oppover armene innvendig, og du føler at den sitter godt på.

Jakka tåler en del nedbør før den blir våt, noe som er nyttig om du bruker denne i ruskevær.

Skal du på tur der vekt er viktig, samtidig som jakka bør tåle litt vær, vil denne jakka være en god turkamerat, selv om det ikke er den varmeste i testen. 

Jakka finnes også som herremodell.

VURDERING
Helhet
PLUSS

Kombinerer dun og primaloft godt

Gode mansjetter

MINUS

Litt bråkete materiale

Kan oppleves som litt tettsittende om man ikke liker det

Test av Sweet Nutshell dunjakke

Sweet Nutshell er en varm og lang isolasjonsjakke fra Sweet.

LENGST: Nutshell er en varm og god jakke fra Sweet.
LENGST: Nutshell er en varm og god jakke fra Sweet.
Sweet Nutshell
  • Materiale: Primaloft Gold

  • 538 gram

  • 2199 kroner                                        

  • Sweet Protection

Til tross for relativt høy vekt bidrar Primaloft Gold til en jakke med mye varme per gram, samtidig som den komprimerer bra.

Det er litt lite stretch i det meste av stoffet, men tynt, fleksibelt stoff under armene sikrer god bevegelsesfrihet og bra med lufting i de fleste situasjoner.

Jakken skiller seg litt fra en del andre tynne dunjakker med å være lenger, spesielt i ryggen.

Dette gir ekstra varme for rumpa, men samtidig kunne det vært litt bedre stretch rundt livet/rumpa, sånn det er nå kan jakken stramme litt når man bøyer/setter seg ned.

Lengre jakke gir litt utfordringer med tanke på en evt. klatresele, men store lommer med tilhørende store glidelåser gjør dette til et mindre problem.

sweet nutshell mesh
sweet nutshell mesh

Nutshell har en god hette som er enkel å stramme, mens mansjettene rundt håndleddene kunne hatt litt mer stretch.

Jevnt over er dette en veldig god og varm jakke fra Sweet Protection.


PLUSS

God lengde

Bra varme per gram

God stretch/lufting under armene

MINUS

Kunne hatt bedre stretch rundt livet

Test av Montane Prism

Du får mest for pengene med isolasjonsjakka Montane Prism.

montane prism
RESIRKULERT FYLL: Montane Prism er den eneste jakken i testen som er laget av Primaloft Silver ECO.
UTE_mest_for_pengene
Montane Prism

Fyllmateriale: Primaloft Silver ECO

Vekt: 476 gram

Pris: 1500,-

Isolasjonsjakka Montane Prism er fylt med 70 prosent resirkulerbart materiale, noe som gir jakken et ekstra miljøpoeng.

Denne jakka har vært på markedet siden 2008, og er laget for aktive dager i fjellet.

Silverserien til Primaloft isolerer bra, men den gir ikke helt den samme scoren på «varme per gram» som Gold-serien gjør.

Montane har heller ikke valgt det tykkeste fyllet så temperaturmessig så er ikke Prism blant de varmeste jakkene.

montane prism komprimert
DER INNE: Montane Prism er lett å komprimere, og får plass i sin egen lomme.

Ytterstoffet er av Pertex Microlight, et vindtett og lett stoff som gjør at jakken tåler relativt bra med vær, men vi skulle gjerne hatt litt mer stretch i stoffet for friere bevegelser.

Hetten gir god beskyttelse for vind og er enkel å justere. Hetten har også plass til hjelm.

Vi liker store gode lommer som fungerer godt til å varme kalde fingre eller har plass til vottene, for eksempel.

Et bra valg og passer bra som ytterjakke når det ikke er alt for kaldt ute.

PLUSS

Tåler mye vind

God hette

Resirkulerbart materiale

MINUS

Ikke best på «varme per gram»

Lite stretch

Test av Bergans Uranostind

Bergans sin isolasjonsjakke Bergans Uranostind er et rimelig valg i denne klassen.

Bergans Uranostind

Materiale: Primaloft Gold

Vekt: 403 g

Pris: 1800 kroner                                    

Lett og rimelig. Slingsbyserien til Bergans er lette og funksjonelle plagg for variert fjellsport.

Uranostind-jakken sklir rett inn som den letteste jakken i denne testen.

Det skyldes delvis at Bergans har droppet hetten. Noen synes det er greit, andre foretrekker hette.

Uranostind er en minimalistisk jakke med lett stoff, bestående av Pertex Microlight ytterstoff, som er er lett og vindtett, mens Primaloft Gold sikrer tilfredsstillende isolasjon.

Her kan du lese alle våre tester av Bergans klær, sekker og utstyr.

Bergans bruker Primaloft med 60g/m2 der hvor mange av de andre jakkene i testen inneholder 100 g/m2. Den er dermed ikke fullt så varm.

Vi liker at jakken kan pakkes i egen lomme, og den komprimerer veldig bra, Det kunne vært mer stretch i stoffet for bedre bevegelighet og mansjettene rundt håndleddet er av den enkle sorten.

Jakken er supert som mellomlag og passer fint som ytterlag på sommerturer. Som ytterlag på vinteren kan den fort bli for tynn.

PLUSS

Lett

God som mellomlag

Prisgunstig

MINUS

For tynn som ytterlag på vinterturer

Lite stretch

Test av Houdini Mr Dunfri

Houdini Mr Dunfri er en stor og varm isolasjonsjakke.

Houdini dunfri
Stor og varm. Mr Dunfri fra Houdini er en av de større jakkene i testen.
Houdini Mr Dunfri

Fyllmateriale: Primaloft Gold

Vekt: 565 gram    

Pris: 2399 kroner 

Denne isolasjonsjakka fra svenske Houdini har en litt løsere passform, mer fyll og litt høyere vekt enn de aller letteste jakkene.

Det gjør også jakken til en av de varmeste, samtidig som den scorer tilfredsstillende på «varme per gram».

Ytterstoffet tåler bra med vind og greit med fuktighet. Litt romslig passform bidrar til grei bevegelighet, men skulle gjerne sett at det var litt mer stretch i stoffet.

Lommene har en todelt funksjon, store gir god plass til kalde hender eller ekstra utstyr, samtidig så gir nettingstoff i lommene muligheten for ekstra lufting (pass bare på at du ikke har løse ting i lommene…).

Jakken pakkes i egen lomme og komprimerer bra. God hette med god stramming, mansjettene er greie og god stramming i livet.

Mr Dunfri er en god og varm jakke som fint kan erstatte dunjakken på mange vinterturer, men som er litt i største laget for gramjegerne.

PLUSS

God og varm

Komprimerer bra i forhold til vekt

MINUS

Høy vekt

Kunne hatt mer stretch i stoffet

Test av Black Diamond First light hoody

Isolasjonsjakka Black Diamond First Light Hoody er en skikkelig arbeidsjakke.

black-diamond-first-light-hoody
ARBEIDSJAKKE: First light hoody fra Black Diamond er den tyngste jakken i testen.
Black Diamond First light hoody

Primaloft Silver Active

Vekt: 606 gram             

Pris: 2399 kroner 

Black Diamond har valgt et relativt solid ytterstoff.

Litt mer solid er spesielt en fordel om jakken skal brukes i aktivitet, men det hadde vært enda bedre om den i tillegg hadde hatt litt mer stretch.

Primaloft Silver fyll har ikke samme pakkbarheten til Gold, noe som bidrar til at dette ikke bare er den tyngste jakken, men også den med størst pakkvolum.

Det er likevel viktig å understreke at vi fortsatt snakker om en lett og relativt kompakt jakke, bare ikke like lett som en del av de andre.

Jakken kan pakkes i egen innerlomme. Hetten er romslig, men her burde det vært muligheter for å stramme/justere den.

Litt tyngre enn en del av de andre, men en god «arbeidsjakke» som tåler både lave temperaturer og en del vær.

PLUSS

Solid materiale

Varm

MINUS

Høy vekt

Pakkvolum

Hetten mangler stramming

Allerede abonnent?  Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.