Rando for junior?

Vi har testet Hagan The Sky Force med Z02-binding.

Sist oppdatert 27. februar 2018 kl 11.13
Hagan The Sky Force
Hagan The Sky Force

PRIS

Ski: 2100,- 

Bindinger:2670,-

Feller: 1100,- 

hagan-ski.com

Har du testet løsningen med langrennsski opp og slalåmski ned? På den måten kan barn få delta i topptureventyret, men det beste er selvsagt er det om junior kan få ski som fungerer både opp og ned.

Hittil har produsentene i liten grad satset på det. Analysen er at markedet er for lite, spesielt med tanke på hva slikt utstyr vil koste. Men nå har østerrikske Hagan kommet på banen med en pakke bestående av ski, bindinger og feller som kan kombineres med vanlige alpinstøvler.

Skiene er relativt brede frikjøringsski med moderne detaljer som rocker og baktupp. De finnes i tre lengder, og vi fikk levert den midterste lengden.

De er oppgitt til 1050 gram, som ikke er superlett for en så kort ski. Bindingen er en juniorutgave av Hagans egen rammebinding.

Den ligner på Fritschi Diamir, som dominerte toppturmarkedet før techbindingene tok over.

De er tyngre, bygger mer opp fra skien og er mindre presise i kjøreegenskapene enn techbindinger.

Samtidig har de fordeler som at de kan brukes med vanlige alpinstøvler og lett kan justeres til ulike størrelser.

Bindingen kan justeres ned til ytre sålelengde på 225 millimeter, noe som tilsvarer skostørrelse rundt 30. Helt fra fire-fem års alder, altså.

Den spreke åtteåringen som testet utstyret for UTE, likte det godt. 

De ferdig tilpassede fellene gir godt feste i motbakkene, og det er ikke for tungt. Han klarte selv å styre høydejusteringen av hælløfteren og nøt følelsen av spikerfeste i motbakkene.

Nedover var dommen at skiene føltes akkurat som vanlige alpinski. Det eneste vi ikke ble helt venner med var fangreima som fester støvelen til bindingen.

Dette er nødvendig på en binding som mangler skistopper. 

Hagans løsning føles unødig plundrete. Randoutstyr for barn blir neppe allemannseie med det første, men for familier som brenner for dette, kan vi slå fast at det nå finnes velfungerende utstyr for junior.

Publisert 27. februar 2018 kl 11.13
Sist oppdatert 27. februar 2018 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen