Det er på tide å lære seg det kameraet du en gang kjøpte med ambisjoner om å løfte familiealbumet, Facebook-profilen eller Instagram-kontoen. Eller kanskje sikter du enda høyere, med håp om å få en inntekt fra bildene.

Naturfotoskolens programleder Kristin Folsland Olsen er innflytta lofotværing og kaller seg selv «friskluftsfotograf». Hun er ekspert på å fange stemningen og det rette øyeblikket. 

– Mennesker i aktivitet i naturen er det jeg liker aller best å fotografere, sier Folsland Olsen.

Serien er innspilt i fjell- og øyrike Lofoten, som ifølge programlederen er det aller fineste stedet i verden.

– Lofoten var mitt førstevalg av sted for å spille inn denne serien fordi da kunne vi få til ulike aktiviteter på spektakulære og svært forskjellige locations, forteller hun.

Naturfotoskolens fem episoder: 

  1. Kamerainnstillinger

  2. Komposisjon

  3. Optikk

  4. Lek med kameraet

  5. Praktisk bruk

I tillegg til Naturfotoskolen har fotografen vært aktuell med serien «Hvordan gjør de det?» på Discovery Channel. Hun har også vært med på å lage dokumentarer sammen med Baffin Babes.

Folsland Olsen har også laget boken «Turguide Lofoten» og er medforfatter av bøkene «Knipsetips», «Baffin Babes – 80 dager på ski i Arktis», «Jenter på langs – på ski over Svalbard», utgitt av Fri Flyt Forlag, samt en rekke turantologier. 

Se alle episodene av Naturfotoskolen her.

NATURFOTOSKOLEN 

Henningsvær-fotografen Kristin Folsland Olsen lærer deg det du trenger å vite for å ta flotte bilder fra turene du går. Lær hvordan du mestrer kamerainnstillingene, komponerer et bilde, velger rett kameraobjektiv eller hvordan du kan eksperimentere deg fram til de beste blinkskuddene.