– At profesjonelle skiløpere har spesiallagde såler i støvlene er ikke noe nytt, men nå blir innersålene tilgjengelig for alle. Vi blir dermed først i verden med dette for langrennssporten. Innersålene gir bedre balanse, holder føttene tørre slik at man slipper å fryse, og gir bedre kraftoverføring i hvert fraspark. Vår visjon er å gi kundene våre mer skiglede på turen, sier administrerende direktør Christer Johnsen i Rottefella.

Innersålene fra Rottefella skal gi bedre kontakt med underlaget, og slik at du skal kunne kontrollere skiene bedre. Sålens tynne utforming skal sørge for god kraftoverføring, og et tågrep gjør det mulig å få mer kraft i frasparket enn det man kan med vanlige såler i dag.
Resultatet er blant annet at skiene skal oppleves som mindre bakglatte.

Annonse

Videre skal sålen bidra til at du står optimalt rett i overkroppen i stedet for «fremoverbøyd», noe som resulterer i bedre kraftutnyttelse fra kjernemuskulaturen.

– Rottefellas såler er utviklet spesifikt for langrennssportens mange fasetter. Våre ingeniører har forsket frem de beste løsningene tilpasset våre kunders behov. Dette produktet vil være unikt i markedet, og vi er veldig stolte av resultatet, sier salgsdirektør Torstein Myklebostad i Rottefella.

Sålene er tilgjengelige i utvalgte sportsbutikker over hele landet, og har veiledende pris fra 399 NOK.