Programserien Norske padleperler tok en vinterpause, men er nå tilbake med de to gjenværende episodene fra Lofoten og Helgeland. Vi begynnner ambisiøst med utgangspunkt fra Balstad og Hattvika Lodge. Programleder Kristoffer Vandbak har nemlig fått Svein Nordli til å guide ham i Sundstraumen.

– Det er litt unikt med Lofoten og alle disse strømmene. Det er jo så mange av dem, sier Vandbak. Mest kjent er vel Moskenesstraumen, som i likhet med Saltstraumen er blant de  kraftigste havstrømmene i verden. 

– Lofoten består av veldig mange øyer som ligger tett inntil hverandre og det skaper forhold for strøm, sier den lokale guiden Nordli. Men det krever ekstremt god timing og god kunnskap for å gjøre dette på en forsvarlig måte. I denne episoden tar han med seg Kristoffer Vandbak i Sundstraumen.

Se alle episodene av TV-serien Norske Padleperler her. 

NORSKE PADLEPERLER

Her blir seerne med på favorittstedene til lokale kajakkguider og friluftsfolk. Opplev noe av det beste man kan oppleve i havkajakk fra to veldig spennende områder, Lofoten og Helgeland. I tillegg vil hver episode vil ha et tema hvor seerne kan lære noe knyttet til havpadling eller friluftsliv generelt sett. Serien skal både vise frem flotte padleperler og drive med folkeopplysning.

Filmen er laget av Heidi Kysnes Høyheim fra Høyde media. Dronefilming: Hans Petter Sørensen i faroutfocus.no.