Med den verdensvante padleressursen Ervin Meija som programleder legges sesong tre av Norske padleperler til Vestlandet hvor vi skal bli bedre kjent med noen av det beste og flotteste områdene for kajakkpadling i Norge. 

I den første episoden skal vi til Herdla. En nydelig skjærgård som består av hundrevis av øyer og holmer. Skjermet fra storhavet, som likevel er tilgjengelig for de mer erfarne på jakt etter større utfordringer. Herdla ligger på Askøy kort vei fra Bergen med flere daglige bussavganger daglig. 

Andre episode går fra øyriket Solund. Med halvannen time i hurtigbåt, er denne padleperlen heller ikke langt fra Bergen. Norges vestligste punkt ligger her med Utvær fyr. Masse velholdte små fiskevær og storhavet rett der ute. De kjente Lågøystolane er populære foto- og padlemål for kajakkentusiaster.

Saken fortsetter under bildet

JØLSTER-MAGI: Ingen ekte fjord, men bortsett fra det er det lite å utsette på Jølster og Kjøsnesfjorden. Bilde: Magnus Roaldset Furset
JØLSTER-MAGI: Ingen ekte fjord, men bortsett fra det er det lite å utsette på Jølster og Kjøsnesfjorden. Bilde: Magnus Roaldset Furset

Etappe tre legges i til Jølster og Kjøsnesfjorden med brelandskap og fin padling i grønt ferskvann og nydelige omgivelser.

I den fjerde og siste episoden bærer det inn i den flotte Tafjorden med alle sine digre fossefall. Dette er nabofjorden til Geiranger, men uten cruiseskip og lite trafikk.

Denne turen kan gjerne kombineres med elverafting i Valldøla eller en sykkeltur opp til Trollstigen

Programleder Ervin Meija har drevet med guiding i 26 år gjennom varierte disipliner. Han jobber nå for Njord Sea Kayaking i Flåm som hovedguide hvor arbeidet går ut på å både koordinere og instruere Adventure Travel Guide kurs samt kurs i sporløs ferdsel her i Norge.

En smakebit på første episode

Serien er laget av Magnus Roaldset Furset/Tingh