Skjermet fra storhavet, men likevel røft og eksponert for den erfarne padleren. Herdla ligger på Askøy, bare 35 minutter utenfor Bergen. Det går flere daglige bussavganger. I den første episoden av Norske Padleperler blir vi med den verdensvante padleren Ervin Meija på tur i det omfangsrike øyriket. Av gode grunner har Herdla fått et godt nok rykte på seg til at det finnes flere kommersielle aktører som driver med kurs og utleie av både kajakk og SUP. 

LES OGSÅ: Dype fjorden og digre fossefall

– Her tilrettelegger vi for alt fra skoleturer, kickoff og bedrifter til folk som vil være med på via ferrataen vi har ute i havgapet her, forteller Endre Rosvold i Gone Paddling.

Ervin Meija har drevet med guiding i 26 år gjennom varierte disipliner. Han jobber nå for Njord Sea Kayaking i Flåm som hovedguide hvor arbeidet går ut på å både koordinere og instruere Adventure Travel Guide kurs samt kurs i sporløs ferdsel her i Norge. I denne episoden tar Ervin & co oss ut på sjøen for å vis hva som finnes, og varter opp med mat og kaffe i solnedgangen. 

Se alle episodene av TV-serien Norske Padleperler her.