Utstyrsnyheter til turkjøkkenet

Med utstyret i orden er det enda mer fristende å gå i gang med andre godsaker enn pølser og posemat. Her er noen av våre utstyrsfavoritter.

Sist oppdatert: 25. august 2019 kl 09.00
UTEMAT: Det er vel ikke bare UTEs matskribent, Sigrid Henjum, som synes maten smaker best ute!
UTEMAT: Det er vel ikke bare UTEs matskribent, Sigrid Henjum, som synes maten smaker best ute!
Lesetid: 3 minutter
x pot
x pot

GODT I GRYTA
Det er ikke fullt før det renner over, men jammen er det ikke kjekt å ha en romslig gryte og litt ekstra å gå på, selv om den ikke er fylt til randen? Sea to Summit har denne sammenleggbare gryta i BPA-fri silikon, så den tar ikke masse plass i sekken. Med aluminiumsbunn kan den brukes til koking på brenner, men den bør ikke utsettes for flammer. X-serien har gryter i flere størrelser, denne rommer 2,8 liter. Vekt: 365 gram. 

X-POT
Pris: 379,-
SEA TO SUMMIT

Skjermbilde 2017-08-22 kl. 12.55.21
Skjermbilde 2017-08-22 kl. 12.55.21

EFFEKTIV
Når vekt og plass og tid teller, kan dette settet fra Optimus fort være nok. Et komplett sett med brenner, to kjeler, vindskjerm, piezo-tenner og oppbevaringspose. Gassboksen får plass nedi kjelen. Koketiden for 0,8 liter vann er 2 minutter og 30 sekunder, med noe avvik avhengig av forholdene. Samlet vekt: 455 gram.

OPTIMUS Electra FE
Pris: 1299,-
www.optimusstoves.com

Skjermbilde 2017-08-22 kl. 12.56.30
Skjermbilde 2017-08-22 kl. 12.56.30

LA DIN VILJE SKJE
Har du noen gang irritert deg over hvor umulig det er å skrape Real-poser uten å grise til hånden fordi skjeen eller gaffelen du bruker er for kort? Ikke nå lenger. Optimus Titanium Long Spoon er et perfekt bestikk som passer fryset-poser. Lengden er spesielt tilpasset akkurat dette formålet – og det er bare å kjenne humøret stige i ventelig takt med blodsukkeret.

OPTIMUS Titan Skje lang
Pris: 160,-
optimusstoves.com

vindskjerm
vindskjerm

VINDUTSATT
Det er sjelden eller aldri helt stille når du kokkelerer ute. Vindskjerm er ikke bare kjekt når det blåser, det er også energibesparende. Denne ultralette vindskjerm fra Eagle Products i aluminium kan brettes rundt alle typer brennere og friluftskjøkken, og tilpasses etter terreng og vindretning. Størrelse: 75 x 25cm utslått. Vekt: ca 90 gram.

VINDSKJERM FLEXI
Pris: 149,-
eagleproducts.com

Gerber-Kniv
Gerber-Kniv

SKARP LØSNING
En skarp og god kniv, hører både friluftsentusiasten og turkokken til. Denne turkniven er inspirert av den japanske Santoku-kokkekniven, myntet på mat-relaterte oppgaver. Gummiert håndtak, blad av stål. Bladlengde: 3.8 tommer, totallengde: 9 tommer.
FREESCAPE Camp Kitchen Knife
Pris: 599,-
www.gerbergear.com

ECOLunchbox_3_1_Gigant
ECOLunchbox_3_1_Gigant

PLASTFRI PAKKELØSNING
Tre-i-en-matboks er perfekt når du vil holde ulike matretter eller skiver fra hverandre. Den nedre delen rommer 350 ml, den øvre 410 ml. Den ene modellen har også en liten boks for smått garnityr, nøtter etc. Boksene er laget av 100 prosent rustfritt stål, som kvalifiserer til vare en stund og tåle en trøkk. Fordi den ikke har noen plastpakninger eller föringer er den ikke 100 prosent vanntett.

ECOLUNCHBOX
Pris: 549,-
www.ecolunchboxes.com

open fire pan
open fire pan

GODT STEKT
OpenFire Pan er blant sommerens nyheter fra Primus. Bena har en firkantprofil som skal gjøre dem lettere å skru på og av. Stekepanna er for bruk over åpen ild, og stor nok til at du kan steke flere egg, bacon og kanskje riste et par brødskiver på samme gang. Vi er fortsatt fysne på de natronkakene Sigrid Henjum frister med her.

OPENFIRE PAN
Pris: 1299,-
primusshop.no

kamoto
kamoto

MEDBRAKT ILDSTED
Du kan ikke lage deg bål overalt, Kamoto fra Primus er en portabel ildgrop for bål som ikke etterlater spor. Kamoto består av en ildgrop i rustfritt stål, med vindskjermer på sidene og et luftinntak på undersiden, for effektiv forbrenning. Bruk ved eller kull. Et askebrett beskytter marka. Kamoto finnes i to størrelser, og grillgitter inngår: Når den er brettet ut er den klar til å tennes på få sekunder. 

PRIMUS Kamoto OpenFire Pit
Pris: 1499,-
primusshop.no

UTE-TV: Slik koker du vann i en plastkopp

0006_Sponge-Cloths2
0006_Sponge-Cloths2

RENT OG PENT
Produkter basert på naturlige ingredienser er på full fart inn, og turqjøkkenet er ikke noe unntak. En mosedott gjør alltids grovvasken. Alternativt denne svamp-kluten, laget av cellulose (tre), ubleket bomull og mirabilite. som er et naturlig mineralsalt. Emballasjen er av planteplast og kan kastes i matavfallet eller komposten – det sammen med svampen når den er utslitt. Den varer en god stund, og kan visstnok vaskes i vaskemaskin opptil 300 ganger.

If you care sponge 
Pris: 79,-
www.agentm.no

Publisert 25. august 2019 kl 09.00
Sist oppdatert 25. august 2019 kl 09.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
marmot bantamweight sovepose
Testet: Marmot Bantamweight

Test av Marmot Bantamweight

Testet: Silva Free 3000 S

Test av Silva Free 3000 S hodelykt

Petzl Swift RL test 2024
Testet av hodelykter

Test Petzl Swift RL hodelykt

Ullgenser-trend

Hekta på ull

Testet: Lupine Blika RX4

Test av Lupine Blika RX4 Smartcore

åsnes tinde
Test av Åsnes Tinde anorakk

Åsnes Tinde

Amundsen Peak Anorakk dame test
Test av anorakker

Amundsen Peak

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen