TEST: Turbatterier og solceller

Uansett om du ligger langt inn i Himalaya og trenger oppdaterte værmeldinger og en satelittelefon med fulle batterier, eller om minstemann bare trenger en fulladet smarttelefon er det greit med tilgang på strøm. UTE har testet en rekke produkter som gjør at du ikke går tom for strøm på tur.

Sist oppdatert 2. juli 2014 kl 14.13
Du trenger kanskje ikke fullt så mange ladeenheter som dette, men på noen turer er det kjekt å ha en i bakhånd. Det finnes mange å velge i. Foto: Wiggo Hansen
Du trenger kanskje ikke fullt så mange ladeenheter som dette, men på noen turer er det kjekt å ha en i bakhånd. Det finnes mange å velge i. Foto: Wiggo Hansen

Aller først er det lurt å tenke på hva slags produkt som passer deg, de vi har testet er delt inn i tre hovedkategorier:

Batteripakker – Dette er oppladbare batterier. Det finnes en lang rekke varianter, men vi har lagt oss på de som er små nok til å ha med på tur, men store nok til at de holder liv i småelektronikk som smarttelefoner, kameraer og gps’er. Batteripakker er sikre strømkilder, men uten solceller har de begrenset kapasitet. Fint for helge- og ukesturer med begrenset behov for strøm.

Solceller – Her har vi testet ulike produkter som henter strøm rett fra sola og inn i din elektroniske dings. Vi har konsentrert oss om de som er små nok til å henge på sekken mens du går, og kraftige nok til å lade batteripakker og småelektronikk. Ulempen med solceller er at de kun fungerer når det er bra med lys, noe som gjør at ladning ofte må skje mens du går.

Milliampere-time (mAh)

Milliampere-time (mAh) er enkelt forklart hvor mye strøm det er på et batteri. Høy mAh gir et batteri som varer lenger. De fleste batteriene som er testet i denne testen ligger på rundt 8000 mAh, til sammenligning ligger et vanlig AA batteri på rundt 2500 mAh og mange smarttelefoner på mellom 1500 og 2500 mAh.

Batteri og solceller i et – Det har etter hvert kommet mange gode kombinasjonsprodukter og disse kombinerer det beste fra batteripakker og solceller. De kan lades mens du går, men man kan vente med å koble på elektronikken til man er fremme i leiren. Her har du en sikker reservestrøm som kan brukes etter at sola har gått ned.

Volt (V)

Volt (V) er et ord for hvor høy spenning den elektriske energien har. Dette kan sammenlignes med strøm i en elv. Sterk strøm i elva gir et høyere trykk, samme vil høy spenning i ledningene gjøre. En vanlig USB leverer strøm med 5V, mens en del av produktene i testen har og mulighet for 12V. Høyere volt gir mer strøm, men blir det for høy spenning kan produktet vi lader bli ødelagt.

USB

Som nevnt leverer en USB-utgang en spenning på 5 volt, men mengden strøm kan likevel variere. Mange av produktene i denne testen har to ulike USB utganger, en hvor det står 1A og en hvor det står 2,1A. Utgangen hvor det står 2,1 gir vesentlig mer strøm og gjør at produktet lades raskere. Du kan trygt bruke begge utgangene uten å risikere å få for mye strøm og dermed ødelegge det produktet du skal lade. 

Før du legger i vei på langtur med tv, kaffetrakter og vaskemaskin er det viktig å være klar over at samtlige av de produktene vi har testet her har sine begrensinger. De klarer fint å lade opp småelektronikk som telefoner og kameraer, men allerede når vi forsøker å lade opp nettbrett eller andre litt større produkter må mange melde pass. Vær derfor oppmerksom på at om du skal på langtur, og er avhengig av mye strøm, så må du se på både større og tyngre produkter enn de vi har testet her. Spesielt når det kommer til batteripakker bør du forberede deg før du skal på tur. Ladning via USB går tregt, regn fort med 10-15 timer om du vil ha et fulladet batteri via USB-porten i pc’en. Det går som regel raskere via en veggkontakt og enda raskere om du har mulighet for ladning via en 12V adapter. 

Når du skal velge produkt er det en del ting du bør legge vekt på. Det første er hvor mye strøm du har behov for. Er det kun behov for å ha reservestrøm hvis uhellet skulle være ute er de aller fleste batteripakkene i denne testen for store, og solceller er uansett ikke til å stole på i en nødsituasjon. Et batteri med kapasitet på 2000 mAh holder lenge. Ønsker du derimot jevn tilgang på strøm er høyest mulig mAh det du skal se etter. I tillegg må du gjøre en avveining på hvor mye vekt du ønsker å dra med deg på tur. Lett og mye strøm er bra, men lav vekt betyr nesten alltid mindre holdbarhet, og et lett ødelagt produkt gir null strøm og ingen nytte. Det tredje du derfor bør vurdere er hva slags turer du går på og hvor viktig det er å ha et produkt som tåler støv, vann og slag. Her er det relativt stor forskjell på de produktene vi har testet. 

Hvis du er avhengig av å lade opp mens du er på tur trenger du solceller. Siden det stort sett tar lang tid å lade opp ett batteri kan du ikke regne med fulle batterier om du begynner etter at dere har etablert leir for dagen. Solcellene bør enkelt kunne festes til sekken og være på hele dagen. Merk at de aller fleste produsentene hevder at solcellene lader selv om det er overskyet. Dette stemmer, men det er langt i fra optimal ladning og ikke regn med fulladet reservebatteri etter en dag med gråvær.

Pris er selvsagt også en faktor. UTE har valgt å ikke legge vesentlig vekt på dette. 

Batteripakker  (7 stk)

Xtorm Power Bank 7300 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 12.38.21
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 12.38.21

Strøm: 4/6
Størrelse: 5/6
Robust: 4/6
Brukervennlighet: 5/6
Totalinntrykk: 5/6

PRIS: 529 kroner NETT: www.a-solar.eu VEKT: 212 gram KAPASITET: 7300 mAh

Elegant. Det første man legger merke til med Xtorm sin batteripakke er et elegant design (som gav den Reddot designpris i 2013). Heldigvis er produktet mer enn pent design. 7300 mAh gjør at du kan lade 5-6 smarttelefoner, men den sliter med større enheter. Et stort pluss er at den har to integrerte USB-ledninger, en standard USB for lading av selve enheten, og en micro-USB. Dette gjør at du alltid har en ledning tilgjengelig. I tillegg har den en 5V 2,1A USB utgang hvor du kan koble på egen USB-ledning om det du skal lade ikke bruker micro-USB. Batteriindikatoren i front viser tydelig hvor mye batteri som er igjen. Xtorm er ikke vanntett, men forholdsvis robust bygget og tåler derfor noe røff behandling. Størrelsen er gjennomsnittlig. Det kunne vært en fordel om det gikk å lade via 12V også, men USB fungerer helt ok. Alt i alt et godt produkt som gir deg godt med strøm om du skal på tur.

+ Integrerte ledninger
+ Pent design
- Ingen 12V inngang

Brunton Resync *UTE anbefaler*

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 12.42.48
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 12.42.48

Strøm: 6/6
Størrelse: 3/6
Robust: 6/6
Brukervennlighet: 5/6
Totalinntrykk: 5/6

PRIS: 1699 kroner NETT: www.uhrweder.com VEKT: 271 gram KAPASITET: 9000 mAh

Robust. Resync skiller seg ut som en av de kraftigste og mest robuste enhetene i testen. Den tåler en god del fukt og solid gummi på utsiden gjør at den også tåler litt juling. Ulempen er at med sine 271 gram er den også den tyngste laderen i testen. 9000 mAh sikrer deg at du har godt med strøm, men også denne sliter med ladning av større enheter som nettbrett og lignende. Ladning via USB tar lang tid, men Resync har muligheten til ladning via 12V, og under gode solforhold eller via kontakt i veggen tar det ikke mange timene før batteriet er fullt. En kraftig 2,1A USB utgang sikrer effektiv ladning av de enhetene du plugger inn, men med bare en port har du ikke muligheten til å lade flere enheter samtidig. Har du behov for en kraftig og sikker strømkilde er Resync et meget godt alternativ. 

+ Tåler fukt og støt
+ Enkel å bruke
+ Rask ladning via 12V
- Kun en USB-utgang
- Vekt

Fe-001 Portable Power Bank 8000mAh 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 12.51.52
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 12.51.52

Strøm: 5/6
Størrelse: 4/6
Robust: 5/6
Brukervennlighet: 3/6
Totalinntrykk: 4/6

PRIS: 1195 kroner NETT: www.bestsound.no VEKT: 240 gram KAPASITET: 8000 mAh

Valgmuligheter. Portable powerbank er den eneste i testen som har tre ulike utganger. Den har de to USB utgangene som mange av de andre har (1A og 2,1A), i tillegg har den en egen universalutgang hvor du selv velger spenning (8,4V, 9V eller 12V). Dette gjør at du har flere muligheter for lading, men også mulighet for å gjøre feil. USB er uproblematisk, men for høy spenning i universalutgangen kan skade apparatet du lader. Når det gjelder kapasitet er den på høyde med de andre toppbatteriene, 5-7 ganger på en smarttelefon og sliter med større enheter som nettbrett. En stor ulempe med batteriet er at vi stort sett måtte bruke medfølgende spesialledninger uansett hva vi skulle lade, selv om vi plugget inn i standard USB-port. Når vi først gjorde det fungerte den meget bra, men det er begrenset hvor mange ledninger man ønsker å ha med seg på tur, og ledninger er også noe som ofte blir borte. Enheten lader kun via 12V inngang, dette fungerer bra, men for å være kompatibel med en del solcellepanel hadde det vært fordel også med en micro-USB inngang. Vi liker godt stor valgfrihet, men dessverre går samme valgfrihet  ut over brukervennligheten. 

+ Valgfri spenning
+ Lader via 12V
+ Bra med tilbehør
- Må ha egne ledninger til å lade en rekke enheter
- Lite brukervennlig
- Ingen micro-USB-inngang

Sandberg Powerbank 8000 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 12.54.23
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 12.54.23

Strøm: 5/6
Størrelse: 5/6
Robust: 3/6
Brukervennlighet: 5/6
Totalinntrykk: 4/6

PRIS: 858 kroner NETT: www.sandberg.it VEKT: 203 gram KAPASITET: 8000 mAh 

Dobbel danske. Danske Sandberg sitt bidrag i testen er det minste av batteriene med kapasitet rundt 8000 mAh, noe som sikrer effektiv ladning av 7-8 smarttelefoner og lite å drasse på i sekken. Sammenlignet med for eksempel Resync tåler den mindre juling, men med fornuftig bruk er det ikke noe problem å ha med denne på tur. Produktet er enkelt i bruk, to USB-utganger (2A) for lading av det du måtte ønske, og en micro-USB for ladning av selve enheten. For raskere lading hadde det vært en fordel med 12V-inngang, med kun micro-USB tar det fort 7-8 timer før batteriet er fulladet. Dette er ikke noe stort problem hvis du lader hjemme, men gjør det mindre egnet til ladning via solceller på tur. Som nødbatteri fungerer Sandberg powerbank bra, men det er litt sårbart på langtur.

+ Liten og lett
+ Ladning av to enheter 
- Lang ladetid av enheten
- Ikke blant de mest robuste

Rechargeable Portable Battery Pack 

ClasOhlson 6600mah
ClasOhlson 6600mah

Strøm: 4/6
Størrelse: 5/6
Robust: 3/6
Brukervennlighet: 5/6
Totalinntrykk: 4/6

PRIS: 499 kroner NETT: www.clasohlson.no VEKT: 198 gram KAPASITET: 6600 mAh

Billig. Dette produktet er mindre både i størrelse og kapasitet enn mange av de andre i testen. Det gjør at det er hendig å ha med seg, men at det ikke lader like mye. Så lenge du kun skal lade mobiler eller andre små enheter fungerer det bra på korte turer, men glem nettbrett eller større ting. Batteripakken har to USB-utganger, en 1A og en 2,1A, i tillegg har den en micro-USB inngang for ladning av selve enheten. Ladning via micro-USB tar tid, men som med andre modeller er det lite problem hjemme, men en større utfordring ved eventuell ladning på tur. Laderen er blant de billigste i testen og her får du grei reservestrøm til en fornuftig pris. Den tåler ikke like mye som de kraftigste, men i stedet får du en liten sak som er lett å ta med seg.

+ Pris
+ Liten størrelse
+ Kan lade to enheter
- Begrenset kapasitet
- Lang ladetid

Exibel Battery Pack  

Exibel5200
Exibel5200

Strøm: 3/6
Størrelse: 5/6
Robust: 4/6
Brukervennlighet: 5/6
Totalinntrykk: 4/6

PRIS: 349 kroner NETT: www.clasohlson.no VEKT: 126 gram KAPASITET: 5200 mAh

Lommelykt. Exibel sin batteripakke er en liten hvit sak som ikke er blant de kraftigste, men fungerer bra som et ekstra batteri. Den har en USB-utgang (1A) til ladning av diverse enheter og en micro-USB til ladning av selve batteriet. Egen ladetid er ca. 6-7 timer via USB fra PC. 5200 mAh fungerer fint til ladning av mobiler, men klarer bare noen få prosent på for eksempel et nettbrett. Fordel med Exibel er at den er liten og lett å ta med, konstruksjonen er ikke vanntett, men forholdsvis robust slik at den tåler å være med på tur. Også fordel at den har en liten lommelykt som fungerer fint som teltlykt. Batteriindikatoren er et lys med ulike farger: rødt, grønt og blått markerer henholdsvis 0-33%, 33%-66% og 66%-100%. Vi hadde foretrukket en mer selvforklarende indikator, men det er en bagatell så fort du blir kjent med den. Jevnt over en liten og god lader som man lett tar med på tur.

+ Praktisk størrelse
+ Lommelykt
- Begrenset kapasitet
- Kun 1A USB-utgang

Goal Zero Guide 10 plus 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.11.11
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.11.11

Strøm: 5/6
Størrelse: 5/6
Robust: 4/6
Brukervennlighet: 5/6
Totalinntrykk: 5/6

PRIS: 449 kroner NETT: www.greenadventure.no VEKT: 176 gram (inkludert 4 AA batterier)

Enkel og god. Guide 10 plus hører sammen med Goal Zero sin Nomad 7, men fungerer også fint som en selvstendig batteripakke. Sammen med Nomad 7 og gode solforhold bruker den 3-4 timer på full ladning. Den store forskjellen på denne i forhold til de andre batteripakkene er at denne består av 4 oppladbare AA eller AAA batterier. Fordelen med dette er at vanlige batterier du har med i reserve til hodelykt, skredsøker og lignende kan brukes til å lade opp andre enheter hvis det er nødvendig, eller batteriene i laderen kan brukes som reservebatterier til nevnte enheter. Batteripakken har en liten lommelykt som fungerer fint til teltbruk. Guide 10 egner seg best til små enheter som mobiler og lignende, men kan også bidra til å lade litt større enheter. Eneste utgang er en standard USB (1A), mens inngang både er micro-USB og 12V som er kompatibel med for eksempel Nomad 7. Guide10 plus er en liten sak som er enkel å ta med og like enkel å bruke, dette er et produkt vi lett tar med på tur.

+ Enkel å bruke
+ Rask å lade
+ Kan bruke vanlige batterier
- Kun 1A USB-utgang

Kombinasjonsprodukter  (3 stk)

Oyama Solar Charger 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.14.29
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.14.29

PRIS: 399 kroner NETT: www.clasohlson.no VEKT: 187 gram KAPASITET: 4000 mAh/1,5 Watt

Strøm: 3/6
Størrelse: 3/6
Robust: 4/6
Brukervennlighet: 4/6
Totalinntrykk: 3/6

Billig. Oyama sitt bidrag i testen er et lite batteri med solceller. Batteriet har en kapasitet på 4000 mAh og fungerer fint til noen oppladninger av mobil eller lignende elektronikk. Ladning av selve batteriet gjøres enten ved solceller eller en integrert USB-lader. USB-laderen fungerer som andre USB-ladere, men solcellene skulle vi gjerne sett at var mer effektive. Vi klarte ikke lade opp batteriet 100 prosent i løpet av en god dag i sola og siden det er begrensede festemuligheter til sekk eller lignende er man avhengig av en rolig dag i leir for å lade den helt opp. Batteriet har to USB-utganger og kan i teorien lade to enheter på en gang. Batteriindikatoren viser med tre streker hvor mye batteri som er igjen og et grønt lys som viser at det lader. Pluss for at den er sprutsikker. Kort og godt fungerer Oyama Solar charger greit som et lite ekstra batteri, men solcellene har begrenset praktisk kapasitet. Dette er et billig alternativ, men det finnes flere som er lettere og gir mer strøm.

+ Sprutsikker
+ Pris
- Lang ladetid
- Begrenset kapasitet
- Dårlig festemuligheter

Xtorm Lava Charger 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.19.55
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.19.55

PRIS: 620 kroner NETT: www.a-solar.eu VEKT: 250 gram KAPASITET: 4000 mAh/3,5 watt

Strøm: 5/6
Størrelse: 5/6
Robust: 5/6
Brukervennlighet: 4/6
Totalinntrykk: 5/6

Lavapower. Xtorm kommer fra det nederlandske firmaet A-solar som har spesialisert seg på små solceller og batterier for tur-/utendørsbruk. Lava charger er et lite panel med integrert batteri med kapasitet på 4000 mAh. Batteriet alene gir nok strøm til å lade en smarttelefon omtrent 3 ganger, men under gode solforhold kan du lade telefonen eller andre større enheter direkte. Laderen har to USB-utganger (1A og 2,1A) og en integrert micro-USB som gjør at du kan lade to produkter samtidig. En batteriindikator i front gjør at du lett ser hvor mye batteri som er igjen. En liten ulempe med laderen er at det kun er en festemulighet i toppen, noe som gjør at det ikke er veldig praktisk å ha på sekken når du går tur. Pluss for at den er robust laget og tåler en del fuktighet. 

+ Robust
+ Lett
- Dårlig festeløsning for sekk
- Kun micro-USB eller solladning av enheten

Powermonkey Extreme *UTE anbefaler* 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.22.23
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.22.23

PRIS: 1695 kroner NETT www.uhrweder.com VEKT: 472 gram KAPASITET: 9000 mAh/3 Watt

Strøm: 6/6
Størrelse: 4/6
Robust: 6/6
Brukervennlighet: 5/6
Totalinntrykk: 5/6

Tøffe forhold. Powermonkey Extreme er den kraftigste pakken fra britiske Powertraveller. Her får du et meget kraftig batteri (9000 mAh) og et godt solcellepanel. Stort batteri betyr lang ladetid, det tar omtrent 15 timer under gode solforhold å lade batteriet, men solcellene alene klarer fint å lade telefonen din på vesentlig kortere tid. Pakken er vanntett og har ett skall av solid gummi som gjør at den tåler aktivt bruk. Det er meningen å bruke begge deler samlet, men du kan også velge å ta med en av delene og enten ha et godt solcellepanel eller et batteri hver for seg. Panelet festes greit til sekken med medfølgende rem, men vi hadde gjerne sett at det var minst en løkke/feste til for å feste den bedre. Selve batteriet legger du i sekken. Utgang fra solcellene er en standard USB, mens batteriet har en USB- og en 12V-utgang. Produktet kommer med egen beskyttelseseske og en lang rekke kabler. Powermonkey både koster og veier, men trenger du mye strøm og kan risikere lengre perioder uten sol er Powermonkey Extreme et meget godt alternativ.

Merk! Vi testet også Solartraveler adventurer, dette er samme solcellepanel, men med integrert batteri (2500 mAh). Litt mindre kapasitet, lavere pris, men fortsatt et godt alternativ.

+ Stort batteri
+ Solid bygget
+ Bra med tilbehør
- Pris
- Kunne vært bedre festemuligheter til sekk

Solceller (3 stk)

Brunton Solaris 4 USB 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.25.22
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.25.22

PRIS: 7999 kroner NETT: www.fenixoutdoor.no VEKT: 183 gram

Strøm: 6/6
Størrelse: 5/6
Robust: 5/6
Brukervennlighet: 4/6
Totalinntrykk: 5/6

Lettvekter. Brunton sitt panel er lett, stort og effektivt. Panelet ser mest ut som en duk du kan brette ut og er meget lett å ta med seg. Fordelen med at tynt er vekt og at det kan legges omtrent over alt, ulempen er at det er vanskelig å få til å stå av seg selv og dermed få riktig vinkel i forhold til solen. Panelet har gode fester i alle hjørner, men siden det er såpass stort hadde det vært fordel med et par fester ekstra for å få det til å sitte på sekk eller telt. Utgangen er en enkel USB. Dette gjør det enkelt å bruke, men vi opplevde at det var litt problematisk å få kabelen til å sitte. Flere ganger hadde ladningen stoppet fordi ledningen falt ut. Det hadde vært fordel med en 12V-utgang for bedre ladning og større fleksibilitet. Til tross for noen små detaljer er solaris 4 uten tvil et enkel og effektivt panel som veier lite og er lett å ta med, et godt valg på solrike turer!

+ Lett
+ Enkelt å pakke
+ Enkelt å bruke
- Kun USB utgang
- Skulle hatt flere festemuligheter

Goal Zero Nomad 7 *UTE anbefaler*

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.26.59
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.26.59

PRIS: 849 kroner NETT: www.greenadventure.no VEKT: 386 gram

Strøm: 6/6
Størrelse: 4/6
Robust: 5/6
Brukervennlighet: 6/6
Totalinntrykk: 5/6

Praktisk. Nomad 7 er blant de større solcellepanelene i denne testen og er også blant de som leverer mest strøm. Den lader både mobil, nettbrett og batteripakker, men ikke regn med at strømkrevende ting er fulladet etter en dag på tur. En mobil klarer den i løpet av noen timer og batteripakken Guide 10 Plus (ekstrautstyr, se egen tekst) lades i løpet av 3-4 timer under gode forhold. Det vi likte med denne laderen er at den er enkel og praktisk i bruk. Små utstyrsløkker flere steder rundt laderen gjør at den er lett å feste både til sekk, grener, telt og andre ting. Med USB-utgang eller 12V-utgang kan du koble det aller meste av utstyr direkte i laderen og en praktisk nettinglomme gjør at det du lader ligger trygt sammen med laderen når du går. Nomad 7 har to paneler som er festet til stive plater, dette gjør at den kan oppleves som litt stiv og tung, men samtidig gir disse platene panelene god beskyttelse. Alt i alt falt dette panelet godt i smak. Det er litt stort til å være førstevalget på turer med lite strømbehov, men et meget godt valg hvis behovet er større.

+ Enkel å bruke
+ Både 5V og 12V
+ Gode praktiske løsninger
- Vekt
- Stiv

Xtorm Solarbooster 4 watt panel 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.30.42
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.30.42

PRIS: 460 kroner NETT: www.a-solar.eu VEKT: 274 gram

Strøm: 4/6
Størrelse: 5/6
Robust: 4/6
Brukervennlighet: 5/6
Totalinntrykk: 4/6

Enkel. Xtorm sin Solarbooster er enkel i bruk og leverer ok med strøm. Panelet har kun en USB-utgang og med denne kan du koble til alle apparater som lades via USB. Dette gjør at det er umulig å plugge feil, men litt begrenset ladekapasitet gjør at den likevel egner seg best til småelektronikk som mobiltelefoner og mindre batteripakker. Pakket i sekken tar den like mye plass som en liten bok, og panelene er godt beskyttet av et cover i myk plastikk. En stor ulempe med Solarbooster er at den kun har en krok for å feste remmer. Det vil si at den fort blir hengende å slenge hvis du tar den på sekken og krever også litt mer å få satt den opp stødig i leiren. Merk at den kommer med svært få tilkoblingsmuligheter og at du derfor bør basere deg på USB-ladere som du allerede har.

+ Meget enkel
+ Tar liten plass
- Kun for småelektronikk
- Få festemuligheter

Noen alternativer (4 stk)

Goal Zero Nomad 13m 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.33.20
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.33.20

PRIS: 1690 kroner NETT www.greenadventure.no VEKT: 777 gram

Stort er bra. Dette er storebroren til Nomad 7 og er et godt alternativ for seriøse turer med stort kraftbehov. Masse integrerte kabler og enda mer tilbehør. Verdt å sjekke ut om du skal på ordentlig langtur.

Brunton Solaris 26 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.36.53
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.36.53

PRIS: 7999 kroner NETT: www.fenixoutdoor.no VEKT: 614 gram

Basecamp. Dette panelet gir opptil 26 watt og dekker store flater. Egner seg best i basecamp, men der egner det seg til gjengjeld veldig godt. Lav vekt og mye strøm er en ideell kombinasjon på lange turer.

Goal Zero Sherpa 50 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.39.04
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.39.04

PRIS: 1999 kroner NETT: www.greenadventure.no VEKT: 503 gram

Kraftpakke. Lite sol, men behov for mye strøm? Dette er en kraftpakke som overgår alle de produktene som er testet her. Lader fint et stort antall telefoner og holder og liv i pc og nettbrett. Det finnes og enda større varianter fra samme merke. 

Sandberg Solar Powerbank 2000 mAh 

Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.42.07
Skjermbilde 2014-07-02 kl. 13.42.07

PRIS:369 kroner NETT: www.sandberg.it VEKT: 81 gram

Lett. Av og til er det nok med bare litt strøm. Sandberg sin Solar Powerbank 2000 mAh har et lite batteri som klarer å lade telefonen din ca en gang og et lite solcellepanel som gjør at enheten lades opp igjen. Ikke i nærheten av så effektiv som de andre i testen, men lav vekt og kanskje akkurat så mye strøm som du trenger?

Publisert 2. juli 2014 kl 14.13
Sist oppdatert 2. juli 2014 kl 14.13
annonse
Relaterte artikler
barents outdoor telt guideluke
Vintertelt og lufting

Slik fungerer guideluka

pakkeliste mat
Vinneren av påskekonkurransen 2024

Bendik: – Elsker pakkelister

barents snota ultralight 1  blått telt
Test av 3-sesongs telt

Test av Snota ultralight 1

marmot bantamweight sovepose
Testet: Marmot Bantamweight

Test av Marmot Bantamweight

Testet: Silva Free 3000 S

Test av Silva Free 3000 S hodelykt

Petzl Swift RL test 2024
Testet av hodelykter

Test Petzl Swift RL hodelykt

Ullgenser-trend

Hekta på ull

annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen