TESTET

SKIPAC
Pris: 474 kr
Vekt: 330 gram
Nett: www.skipac.com

Etter å ha fraktet skiene med seg til skiløypa på toget og til fots, erfarte skiløperen Sofia Johansson et stadig tilbakevendende problem. Hvor skulle hun gjøre av skitrekket mens hun gikk på ski? Ingen skitrekk var små nok til å putte i sekken. Derfor utviklet hun sin egen løsning.

Annonse

LES OGSÅ: Test av nye Arc´teryx Bora

Skipac er en avansert form for rumpetaske. Her er det plass til niste, skismurning og personlige nødvendigheter. En egen innvendig plastlomme for å unngå skismurning på alt. Den har litt polstring i ryggen, som også kan fungere som sitteunderlag og kompresjonssnorer som gjør det mulig å feste et plagg eller to utenpå. Ski og staver kan festes taska og bære over skuldrene med en skråreim, og beltet kan også konverteres til å bli en sekk. En myk drikkeflaske følger med, det er også mulighet for feste til hundebånd.
Med andre ord, her er det mange løsninger som skal løse mye. De færreste har behov for alt samtidig. Det eneste som løser noe nytt for oss er muligheten til å frakte skiene uten behov for skitrekk. Den føles litt bred på ryggen, men samtidig kan den brettes og slik gjøres mindre. Det er litt for merkbart til at den erstatter et vanlig drikkebelte som gjerne er smalere og inkluderer plass til det nødvendigste på skitur. Kjenner du deg imidlertid igjen i situasjonen, for eksempel på vei til og fra skiløypene der et skitrekk ikke er noe godt alternativ, eller vil reise så lett og enkelt som mulig, er dette et relevant alternativ et sted mellom skitrekk og sekk.  
En egen løsning finnes også til rulleski. 

+  Mulighetene til å frakte skiene på ryggen

– For komplisert til å bare fungere som rumpetaske

24754885-2Nc7o