Norrøna Bitihorn Hip Pack. Rumpetasker har nesten vært et fy-ord i norske friluftslivsmiljøer, og forbindes kanskje mest med nordmenn på ferie i Syden. Men skal du ut på en kortere tur og ikke trenger å ha med deg mye, er rumpetaska undervurdert. Du har både bedre bevegelighet uten en sekk på ryggen, og du slipper å svette ut trøya med en gang.

Interessert i løping i fjellet? Her er noen av våre beste artikler om løping! 

Annonse

Norrønas Bitihorn rumpetaske har et 6 liter stort rom med plass til det nødvendigste, og i tillegg fleksibel netting foran og på sidene. Her har du plass til en vannflaske, og det er også ekstra smålommer med glidelås foran og på siden.  Hoftebeltet er godt ventilert, og også veggen inn mot ryggen. Den veier kun 188 gram, og er dermed lite vekt å dra på.

 

Norrøna Bitihorn UTEMagasinet test
Norrøna Bitihorn kommer i tre ulike farger.

Du trodde kanskje ikke du fikk med deg særlig mye i en rumpetaske, men så feil kan man ta. I denne er det i hvert fall overraskende god plass. Ekstra trøye, vind- og regnjakke, mat, drikke og snacks, i tillegg til mobil, kamera og kart og kompass. Alt fikk plass i taska. Med litt stapping vel og merke.  

 

Men det må bli om du virkelig ikke vil gå med sekk. Rumpetaska sitter aller best om den ikke er fullt stappet. Da er den behagelig nederst på ryggen. Fullstappet kjenner du godt at den er der, og spesielt om du setter opp tempoet noe blir den mer hengende og humpe. Da foretrekker vi heller en god løpesekk. Har du derimot mindre i taska, fungerer den også til de raskere turene, selv om vi kunne ønsket oss en bedre  komprimeringsreim enn de som er der, for at innholdet ikke skal humpe. Til kortere turer der du ikke trenger mye med deg, er den derimot helt ypperlig.

Norrøna Bitihorn rumpetaske

Størrelse: 6 l. Vekt: 188 gram, finnes i fargene grå, lysebå og oransje.

Norrøna Bitihorn Hip Pack

Pris: 599,-

Nett: www.norrona.no

 

+ Genial om du ikke har mye med deg

+ God å ha på

- Fullstappet blir den klumpete i ryggen