LES OGSÅ: Få det fikset

1. RIKTIG KLÆR TIL RIKTIG BRUK

Annonse
Skjermbilde 2018-10-15 kl. 14.33.30

En regntett bukse som er laget for aktiviteter med høy intensitet har ganske tynt materiale. I møte med busk og kratt vil det kunne bli ørsmå hull i perforeringene som knapt er synlige. Da trenger vann gjennom, Bruk derfor tid på å avdekke hva plagget skal brukes til, for det er ikke alltid lett for verken kjøper eller selger å treffe riktig valg. Packlite-produkter brukes ofte feil, og sendes til reklamasjon fordi kunden mener det ikke puster. Det kan skyldes feil bruk. Løper eller sykler du, blir det klamt med packlite. Det løses gjerne med å bruke ull under, som absorberer fukt.

2. SLIPP OPP STRIKKEN

Skjermbilde 2018-10-15 kl. 14.31.39

Strammer du jakkestroppen en gang for alle? I så fall er sjansen for at strikken som står i spenn etter hvert vil ryke fordi den blir slitt på samme sted. Slipp strikken løs i blant når den ikke er i bruk, så varer den også lenger.

3. SEND DUNPLAGG TIL RENS

Skjermbilde 2018-10-15 kl. 14.29.17

Trikset med å vaske dunjakka, etterfulgt av å tromle den med tre tennisballer er en klassisk tips som fungerer for å fordele dunen igjen etter vask. Det kan være en god idé å sende jakka på renseri i blant, for å forsikre at dunen blir godt nok fordelt i alle kamrene.

4. VASK KLÆRNE

Skjermbilde 2018-10-15 kl. 14.29.45

Ikke vær redd for å vaske tekniske plagg. Med riktig vask opprettholdes funksjonaliteten i membranen. Det finnes ulike spesialvaskemidler til tekniske membraner, men det går an å bruke vanlig, sensitivt vaskemiddel uten at det forringer kvaliteten. Flytende vaskemiddel er bedre enn vaskepulver fordi pulveret kan klumpe og sette seg i membranen. Bruk heller noen ekstra kroner på god impregnering.

FÅ DET FIKSET

Skjermbilde 2019-01-15 kl. 14.02.38

Når du sender inn klær, telt og soveposer til reparasjon i butikken, havner det sannsynligvis hos Sømhuset på Hosle.

UTE-TVAlt kan repareres

Paa-naturens-premisser