Snøen laver ned over Oslo, noe som passer ypperlig når vi skal møte mannen bak blant annet låten «It’s snowing on my piano». Låten og albumet med samme navn ble for øvrig gitt ut samme år som lua ble kjøpt.

Les også: Se min Mariusgenser.  

Annonse

– Jeg kjøpte lua under noen av de kaldeste forholdene jeg har vært ute for… inkludert Svalbard på vinteren. Vi var i New York januar 1997 for en innspilling, og den rå iskalde vinden som møtte deg rundt hushjørnene var helt ubeskrivelig. Jeg sprang inn og kjøpte denne suverene fleecelua med øreklaffer og turen var redda.

Hva har du brukt lua til i etterkant?

– Jeg har alltid med lua på turer på vidda, og den ligger på hytta vår på Sønstevann for ekstreme dager.

Hvilke kvaliteter har lua?

– Fleece med skygge, øreklaffer og borrelås. Yess!     

Hva er ditt forhold til friluftsliv?

 – Forholdet blir sterkere og sterkere med åra. Er jo telemarking og har vokst opp med hytte på Gvepseborg, Rjukan. For noen år siden kjøpte vi oss hytte på Imingfjell og er der så mye som mulig, særlig i januar og september. De små øyeblikkene på tur der du plutselig føler deg som en del av noe større er fantastiske. Jeg blir lykkelig av turer både i Lillomarka, ved sjøen og på fjellet.

Er du opptatt av friluftsutstyr?

Tja… ikke voldsomt men kjøper sikkert altfor flott og dyrt utstyr for min kapasitet som friluftsmenneske. På den andre siden er det deilig med gode lette ski, og varmt, lett, beskyttende og pustende tøy. Mye som er veldig bra!

Harde fakta 

  • Merke: Zydeco Extreme
  • Alder: 20 år

 

En hyllest til godt brukt friluftslivsutstyr. Har du klær eller utstyr som har vært lenge i bruk, som du ikke klarer å kvitte deg med, som kunne passet i denne spalten? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss en e-post