Ingen liker å gjøre bomkjøp. Vi har hentet fram noen av favorittene våre det siste året.

LETT REGNJAKKE

Annonse

Været – vi blir ikke ferdig med det – og en lett regnjakke kan være kjekt å ha med på tur. Norrøna Bitihorn Dri3 befinner seg i mellomsjiktet når det kommer til vekt. Med en vekt på drøyt 300 gram er den imidlertid fortsatt å regne som en lettvekter blant skalljakker. Fordelen med Bitihorn Dri3 er at den har store lommer, god justering og lange lufteåpninger under armene, noe som er kjekt når du enten går med sekk eller vil justere mens du er i bevegelse. Den er litt kraftig til treningsturer og høy intensitet, men som lett, vannavstøtende turjakke fungerer den meget bra.  

MEST FOR PENGENE 

Termosen gjør nytten både sommer som vinter, men det er store forskjeller i hvor godt termoser holder på varmen. Billigst og lettest betyr ofte at det er noe som mangler, men det gjelder ikke for denne termosen fra Asaklitt! Termosen scoret bra på det meste, og kan fint konkurrere med termoser som koster mer enn det dobbelte. Hvis pris er viktig for deg, så er denne et godt valg.   

ALLSIDIGE GRUSSYKLER

Det finnes gode grunner til å holde seg unna trafikken på norske sommerveier. Grussykling blir ordentlig moro igjen med bukkestyre og smale dekk. Grussyklene kan naturligvis benyttes på asfalt også. Specialized har hatt en betydelig rolle i å dytte den moderne versjonen av oppakningssykling ytterligere ut i markedet og deres modell Diverge Comp Carbon kombinerer kvikkhet med komfort og robusthet. 

TURSKJORTA

Turskjorter kommer i de fleste varianter og passer til en aktiv livsstil. Da UTE testet 17 skjorter sist sommer, og var det Ortovox Merino Ashby som gikk seirende ut. 

KLOKKE FOR TUR OG TRENING

Pulsklokke, GPS-klokke, treningsklokke, turklokke, eller helst alt dette? UTE testet av sju toppmodeller som alle har funksjoner for å måle puls og treningseffekt. Garmin Forerunner 935 ble et klart førstevalg, som den mest avanserte og brukervennlige klokka. Du kan laste ned kart til klokken, men også bruke den som et kompass i tillegg til vanlig papirkart. 

TURBUKSE

Du må oppriktig talt ikke investere i en egen bukse å gå på tur i. Men du merker jo det når det skurrer. Da vi testet turbukser, så slo denne best an blant både herrene og damene. Lundhags Makke er en funksjonell og tettsittende lettvektsbukse, for turer som krever god bevegelighet. Stretch i buksa gjør at den sitter veldig fint på. Den er også figursydd rundt rumpe og knær. Lundhags Makke kjennes solid nok til tøffere fjellturer, i tillegg til at den er behagelig til hverdagsbruk og på mindre krevende turer, i skogen bak huset. Buksa er tåler en regnskur, tørker fort, og har flere, praktiske detaljer. 

KJELESETT 

Kjelesettet kan være litt styrete å pakke i sekken, for det tar opp mye plass. Når du har med hele familien på tur må kjelene romme nok mat til alle. GSI pinnacle camper ble raskt UTE-redaksjonens favoritt da vi testet kjelesett.  

TERMOKOPP

Termokoppen er god å ha når du skal på tur, må spare penger til tur, og selvsagt fordi den kan vaskes og brukes igjen og igjen. Men den bør tåle en trøkk og den bør være god å drikke av. Blant 17 termokopper var vår favoritt Klean Kanteen Wide. Den holder supert på varmen og er lett å holde ren.  

DUFFELBAG 

Noen ganger vinner bag over sekk. Men det hender at det er kjekt å kunne bære den på ryggen likevel. Osprey sin Transporter 65 overbeviste testteamet. Den har gode bærestropper med brysstropp og kompresjonsstropper inne i hovedrommet. Kofferthåndtak gjør den også enkel å håndtere med en hånd. 

TURSTEKEPANNE

Selvfanget fisk? Egg og bacon? Pannekaker? Da vi testet ni stekepanner ment for turbruk, ble førstevalget til lette turer Primus Litech Frying Pan. Best for bål ble imidlertid GSI Glacier Stainless 10.

HENGEKØYER 

Hvor liten og lett kan en hengekøye bli uten at du trenger å uroe deg for at du ramler ut? Ticket To TheMoon Lightest ble kåret til beste allround-hengekøye, mens testvinner ble ENO Sub 6 Hammock.

Her finner du flere testvinnere.  Er det noe du synes vi bør teste eller sjekke nærmere, tips oss da vel!