PETZL Bindi

Modell: PETZL Bindi
Pris: 690 kr
Vekt: 35 gram
Lumen: 200
Vanntetthet: IPX4
Batteritid på maks styrke: 2 timer
Makslys: 36 meter

skala
6/10

40 gram lykt har du plass til i lomma, og redder deg når du trenger lys på turen.

Petzl Bindi kommer med en meget enkel stramming, to stropper som strammes ved hjelp av en klemme bak.

Selve lyshodet kan du tilte omtrent helt rundt, slik at du kan lyse der du vil, og det kan låses innover slik at du ikke kommer borti på-knappen ved oppbevaring. Ladetid er ca. fire timer.

Batteriet er innebygd, dermed kan du ikke bytte til vanlige batterier. Selve lyset har tre moduser; rødt blinkende lys, rødt lys og hvitt lys.

Lyset kan du variere i tre ulike styrker, om du vil ha nærlys, lys for bevegelse og fjernlys. Det vite lyset har tre mulige moduser:

Lavt: 5 lumen, 6 meter lyslengde, 50 timer
Standard: 100 lumen, 23 meter lyslengde, 3 timer
Max: 200 lumen, 36 meter lyslengde, 2 timer

"Vekten og størrelsen til PETZL Bindi er uslåelig. Denne kan du ha med deg som en nødlampe på de raske turene der vekten teller og mørket kan komme sigende".

Prisen er stiv for en liten lampe sammenlignet med hodelykter med både bedre lys og batteritid.

Men vekten og størrelsen er uslåelig, og denne kan du ha med deg som en nødlampe på de raske turene der vekten teller og mørket kan komme sigende.

En såpass liten lampe vil man tenke har lite lys å gi, men Bindi overrasker med bra opplevd lys. Som løpelykt er den ikke førstevalget om planen er å løpe i mørket, men som en nødlampe på tampen av turen er den mye lettere å ha med i lomma enn de større. 

Lykten fungerer dårlig med hansker, da den har liten knapp. Lysvidden er ganske bred, som gir deg god oversikt til sidene, men den lyser ikke veldig langt fremover. Lykten merkes nesten ikke på hodet. Den har tre års garanti.

VURDERING
Vekt
Lys i bruk
Praktisk
Komfort
Totalt
PLUSS
Liten og lett, god nødlykt
MINUS
Litt klønete med hansker, lite lys til mørke løpeturer, kan ikke bruke vanlige batterier