En gavepakke til elbilen?

Den nye lasteboksen Thule Arcos monteres på hengerfestet bak på bilen og gjør bagasjen lettere tilgjengelig. Ved å bruke bilens tilhengerfeste til å bære boksen, reduseres vindmotstanden, sammenlignet med en takboks. I beste fall kan du også spare drivstoff.

Sist oppdatert: 2. mai 2023 kl 13.20
thule arcos
MER PLASS: Den nye bagasjeboksen festes på hengerfestet, uten å stenge for bagasjerommet. Foto: Thule
Lesetid: 1 minutter

Svenske Thule er en av de aller største produsentene av bagasjebokser til bil og sykler.

Våren 2023 lanserer de en ny lasteboks i ren hardplast som monteres bak på bilen i stedet for på taket.

Gavepakke til elbiler

Mange el-biler har et design som gjør at de ikke fungerer sammen med de mer vanlige takboksene som nordmenn ellers sverger til.

I svenske elbil-kretser og på ulike nettforum har det dessuten vært en snakkis om det er mulig å spare drivstoff/batteri ved å snu takboksene feil vei for å få en mer aerodynamisk effekt. Nordmenn sverger gjerne til lavtliggende takbokser, noe som delvis blir forklart med at vi ofte frakter ski i takboksen.

Takbokser rommer normalt mellom 400 og 610 liter. Thule Arcos kommer i to størrelser:   Thule Arcos M med et volum på 300 liter og Thule Arcos L på 400 liter. Veiledende utsalgspris er henholdsvis 10 999 kroner (M) og 11 499 kr. (L). 
Takbokser rommer normalt mellom 400 og 610 liter. Thule Arcos kommer i to størrelser:  Thule Arcos M med et volum på 300 liter og Thule Arcos L på 400 liter. Veiledende utsalgspris er henholdsvis 10 999 kroner (M) og 11 499 kr. (L). 

Ifølge Thules egne produktutviklingsforsøk, og også i tester i det svenske magasinet Vi Bilägare, har visstnok både drivstoff- og energiforbruk vært lavere enn når de samme bilene kjørte uten lasteboksen på grunn av mindre luftmotstand.

Thule Arcos er designet slik at den skal være enkel å laste ut og inn av, og uten at den blokkerer bagasjerommet. I tillegg til at det er mulig å bruke taket til å frakte annet turutstyr, som kajakk eller sykler.

Publisert 2. mai 2023 kl 13.13
Sist oppdatert 2. mai 2023 kl 13.20
annonse
Relaterte artikler
annonse
marmot bantamweight sovepose
Testet: Marmot Bantamweight

Test av Marmot Bantamweight

Testet: Silva Free 3000 S

Test av Silva Free 3000 S hodelykt

Petzl Swift RL test 2024
Testet av hodelykter

Test Petzl Swift RL hodelykt

Ullgenser-trend

Hekta på ull

Testet: Lupine Blika RX4

Test av Lupine Blika RX4 Smartcore

åsnes tinde
Test av Åsnes Tinde anorakk

Åsnes Tinde

Amundsen Peak Anorakk dame test
Test av anorakker

Amundsen Peak

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen