Ofte er det mer lettvint å pakke i bag enn i ryggsekk eller koffert når du skal på tur.

Du kan få med deg mye, det er lett å få tak i det du trenger når du er ute på reise, den er lett håndterlig og kan stappes inn der det er plass.

Annonse

Duffelbager, eller ekspedisjonsbager kommer i mange varianter, men har til felles at de bør tåle mye og romme mye.

I denne testen har vi prioritert de som kan fungere både som bag og som ryggsekk, og som har bærestropper som enten er avtakbare eller fastsydde.

Noen av bagene har bærestropper som lett klipses av og på, og som kan oppbevares i et eget rom på siden eller på lokket.

Dette betyr noe for eksempel når du må fly, Da slipper du å knyte opp løse tamper som henger og slenger, og for å unngå at bagen hekter seg fast her og der.

Alle bagene er i denne testen laget et solid gummiaktig syntetisk materiale, og de er ganske motstandsdyktige mot vann. De har kraftige glidelåser som gjør at du kan stappe dem helt fulle uten å være redd for at de skal revne. 

Mange tror at duffelbagger er vanntette, men vær oppmerksom på at dette ikke gjelder for alle. Både sømmer, glidelås og bunn kan slippe noe vann.

To av bagene i denne testen er helt vanntette. De har også vanntette glidelåser. Så vanntette er de at du kan dytte dem foran deg på en badering på svømmetur.

De andre bagene vil i stor grad holde innholdet tørt på telt- eller kajakktur så lenge du ikke utsetter dem for langvarig våte forhold. 

Bagene finnes i ulike størrelser, men hvert merke har noen løsninger som går igjen på deres modeller uavhengig av størrelse.

Noen har en toveis glidelås på midten i hele bagens lengde, mens andre har toveis glidelås som går rundt toppen av bagen på tre sider. Dette gjør det enklere å holde bagen åpen ved pakking og utpakking.

Bager med lyst innerstoff gjør det lettere å finne småting, spesielt i litt dunkel belysning. 

Bærekomforten avhenger i stor grad av hvordan du pakker innholdet i dem, og hva du har oppi. Bagene legger seg mot ryggen, og er i liten grad polstret ekstra i ryggstykket.

Du bør derfor pakke harde ting nederst i bagen og ha flate og myke ting øverst mot ryggen, spesielt hvis du planlegger å bære den langt. Vi har testet bærekomforten med samme innhold med 20 kilo bagasje. 

Duffelbagen er et produkt vi forventer skal vare i mange år. I vår test har ikke hatt mulighet til å teste slitestyrke over tid, men vi har vurdert materialvalget med tanke på det.

Samtlige bagger kommer i flere størrelser, men konstruksjonen er lik. 

Kriterier

  • Vanntetthet 
  • Bærekomfort
  • Praktiske løsninger