Osprey Poco AG Premium

Vekt: 3,77 kg

Pris: 3500 kr

Bæresystemet i Osprey Poco AG Premium er skiftet ut fra den forrige modellen da UTE testet fem bæremeiser for tur.

Bæresystemet heter nå AG Antigravity, og det fungerer veldig bra. Dette er det samme som er brukt på den populære og velkjente Atmos/Aura-serien til Osprey.

Med bæresystem i netting oppleves det enkelt å få vekta over på hoftene, noe som gjør meisen komfortabel å bære. Det føles som om sekken sitter som støpt på ryggne. Det er like enkelt å stille inn rygglengden, noe som betyr noe når det er flere bærer på en og samme tur. Her er det ikke gjort noen endringer sammenlignet med forgjengeren. 

I denne bæremeisen sitter barnet enda stødigere på ryggen. Da vi testet bæremeiser sist gang, var det flere meiser hvor man opplevde at barnet vinglet på ryggen. Det slipper du her. Barnet sitter godt polstret med avstivete vegger rundt. Ulempen med den nye Poco Premium er at det er blitt veldig trangt å få føttene til barnet ut og inn av meisen. Her må vi nesten ta av skoene først, noe som føles veldig klønete om barnet vil opp og ned i meisen underveis og gå selv.

Mnge av de gode løsningene er videreført fra den forrige utgaven, som nettinglommer på sidene for enkel tilgang på småting, avtakbar ryggsekk på 11 liter, ekstrarom under, stødig fotstøtte, enkel montering av solbeskyttelse, og løftehåndtak foran og bak for enkelt å løfte meisen på ryggen.

Meisen har også fått ekstra detaljer som gjør den nye versjonen enda bedre enn den forrige. Den er oppgradert med en mykere pute foran for barnet, slik at barnet sovner mykt framoverlent.

Denne versjonen blir også enda litt mer flatpakket når den ikke er i bruk, og det følger med et eget regntrekk til meisen og barnet. Systemet for å feste barnet i meisen er også byttet ut. I den nye versjonen finner du en mer standard variant, der du trer barnet inn, isteden for løsningen der man klipser selene over skuldrene.

Selv den nye løsningen fungerer greit, holder vi en knapp på den forrige modellen. Vekta er det nok ikke jobbet med for å få ned, så med sine 3,77 kilo er dette den tyngste av meisene vi har testet i UTE. Likevel mener vi at alle de gode løsningene veier opp for det. 

Alt i alt gir den nye versjonen av Poco Premium en veldig god tur både for barnet og den som bærer.

Alt om bæremeiser.

PLUSS
Godt bæresystem • Barnet sitter trygt og kompakt • Myk pute å lene mot
MINUS
Trangt å få føtter med sko ned i meisen • litt tung