Salomon er blant de aller mest toneangivende produsentene når det kommer til terrengløping. Deres vanlige terrengsko er lette, men med gripevillige såler i myk gummi.
SLab Alpine XA føles som en vanlig joggesko med en ekstra gamasje, tilsvarende Salomons langrennsstøvler som også har lave sko inne i en tett gamasje. Ruller du ned gamasjen ser du også at det skjuler seg en relativt normal rød SLab-sko der inne. I tillegg til den vannavstøende gamasjen er det et par ekstra puter over ankelen som både isolerer og beskytter mot stein, lyng og is.

I bruk er skoen veldig lettløpt. Den relativt tynne sålen føles myk og spenstig, uten at du får vondt i foten på skarpe steiner. En karbonplate mellom mellomsålen og yttersålen gir spenst og god beskyttelse mot underlaget. Grepet i yttersålen er godt, også på våte stein og sleipe røtter. Sålen føles heller ikke for traktor-aktig på grusveier og kortere asfaltstrekker. Du får ikke følelsen av at gummiknottene presser seg gjennom mellomsålen og inn i foten som noen av de grovere terrengsålene gir.

SLab Alpine-skoene føles ikke som en ekstra polstret sko, og den gir kun minimalt med mer støtte rundt ankelen enn en vanlig, lav løpesko. For skogsløping i litt tempo er dette en klar fordel. Løper du i grovere fjellterreng kan det hende du vil ønske deg litt mer støtte rundt ankelen enn denne skoen byr på.