Rønning Treski har produsert treski siden 1936, og her får du virkelig frem godfølelsen mellom ski og snø. Det oppleves både rett og riktig å gli over fjellviddene på skikkelige treski i bjørk, som attpåtil lukter tjære og bærer preg av skikkelig håndverk.
Discover er de eneste skiene i testen uten stålkanter, men de har kanter av lignostone, en hard tresort som gir godt kantgrep der det trengs. For eksempel i traverseringer.

Discover er robuste fjellski, som skal tåle harde miljøer med issvuller og skare. Samtidig gir de en god flytfølelse, med overraskende godt feste oppover bakkene. Vi opplever bedre feste på treskiene enn for eksempel de smørefrie fra Madshus. Det er et naturlig feste i tresålens fibre, men vi foretrekker likevel å ha på skismurning, spesielt på kaldt føre. Om du vil bruke feller må du ha langfeller, noe som tar mye av gliden på flatene.

Skiene har god bæreevne på ulikt føre. De har et godt spenn under skiene, og er gode å gå med bortover, gir godt feste og samtidig god gli. Også i nedoverbakkene fungerer disse fint å kjøre med, og gir en trygg følelse.På hardt føre kan det derimot være utfordrende da de har lite innsving og kan være litt krevende å få på kant. Rønning Discover oppleves som solide ski med god tyngde, som pløyer gjennom alle ulike typer snø. De glir fint i snøen, har en myk styrefølelse og gir en god følelse med underlaget.