Kanadiske Rocky Mountain er et av merkene som har vært med å definere hvordan den moderne terrengsyklingen kan utøves og hvordan syklene kan utformes. Modellen Instinct er i utgangspunktet en stisykkel med 29er-hjul og 140 mm vandring foran og bak, midt i stisykkelsegmentet. 

Vår testmodell med BC-edition-benevnelsen strekker strikken litt lengre. BC står for British Columbia-edition og er Rocky Mountains tilnavn på syklene tilpasset ekstra uvøren sykling. Instinct BC møter opp kampklar med 160 mm vandring i front og 155 mm bak. Den kan fint kalles en enduro-sykkel og vår test viser at den vil egne seg veldig godt i konkurranser der det er om å gjøre å sykle fortest mulig nedover på sti. 

Rocky Mountain Instinct BC er mye sykkel å håndtere. Likevel føles den ganske så lettsyklet også i mer småkupert terreng. Den tråkkes effektivt og er lett å få opp i marsjfart med noen få runder på pedalene. Bratt setevinkel og effektivt demperoppheng gjør at vi kommer opp de bratteste bakkene, også de tekniske med høye kanter og løft. I flatere terreng sliter vi litt med og kommer ordentlig frem og over sykkelen for å jage gjennom terrenget, men så fort det bikker nedover er det bare å feste setebeltene og bli med på moroa.