Madshus sine smørefrie EON 62 kan være et godt alternativ om du vil unngå både av og på med feller, og festesmurning. Skiene oppleves som lette, med god bæreevne, og de flyter godt over ujevnheter. De har litt rocker i tuppen, som hjelper på løssnøkjøringen.

På kaldt føre får vi ok glid og feste, og grei fremdrift på flatene, men de har et veldig mykt og langt spenn, som bidrar til at vi får noe dårligere glid enn ønsket. I slakt terreng kan vi gå litt på. Det smørefrie systemet bremser en del både nedover og bortover. Skiene lager litt lyd nedover bakkene, og bremser raskt opp når det flater ut. Det er heller ikke veldig bratte bakker som skal til før glipptakene kommer, og vi må tidlig ut i fiskebein, spesielt på skarpt og løst føre. Skiene oppleves heller ikke som veldig gode å traversere med, og de er litt mer krevende å stille på kant enn flere av de andre fjellskiene i testen.
EON 62 opplevdes som litt myke for den tyngste testpersonen, noe som ga en følelse av å havne litt frempå.

Trives du best i slakere terreng, og er fornøyd med å ikke ha den aller beste gliden, vil det smørefrie alternativet fungere fint. På varmere føre vil også skiene ha bedre feste på underlaget. Madshus Eon 62 er en lettkjørt ski, som bremser litt i farta på grunn av den smørefrie løsningen og mykt spenn. Den er likevel praktisk om du vil unngå feller og skismurning, og om du ikke skal gå mye i bratt skiterreng.