Italienske La Sportiva har en imponerende samling terrengløpesko i katalogen sin. Crossover-modellen har en gamasje i gore-tex over en lav sko. Ankelstøtten er dermed ikke økt i noen grad i forhold til vanlige sko. Selve gamasjen er så tynn at den beskytter minimalt mot slag mot stein i terrenget. I vår vanntest lakk også gamasjen som om den var helt åpen. Vann fosset inn i skoen gjennom glidelåsen. Gamasjen beskytter nok litt mot regn, men tråkker du ut i en dam vil du raskt bli våt på beina.

I bruk føles La Sportiva Crossover som et par vanlige, faste joggesko. Både yttersålen og mellomsålen oppleves som noe hard, og er også litt glatt på vått fjell. Passformen er relativt romslig, til tross for markert smalende skotupp. Gamasjen lukkes med glidelås på skrå og du kan stramme gamasjen mot leggen med en ekstra strikk. Dette sikrer at snø og skogsbøss holdes ute. Strammingen kommer ganske høyt på leggen og påvirker således ikke akilles.

Skoene føles stivere å løpe i enn de fleste andre her. De føles også solide og relativt stødige, selv om lesten er ganske så flat på innsiden i fotbuen. Det er lite ekstra pronasjonsstøtte her.