Hemmeligheten var myk og behagelig ull fra merino-sauen. Derfor er det selvsagt ull i deres turskjorter også, men her er det i tillegg 34 prosent lyocell trefiber og 23 prosent polyester. 

Ull er kjent for sine «selvrensende» egenskaper og lukter mindre svette enn syntetiske klær. Icebreaker-skjorta har en svak lukt av selve materialet, muligens trefibrene, men det er ikke sjenerende. Etter vask på 30 grader er den også fin og klar til bruk uten krøller.

Icebreaker-skjorta er i utgangspunktet en enkel, rutete skjorte med knapper, krage og én vanlige brystlomme. Lomma er uten lukking og vanskelig å bruke til noe fornuftig. Ting faller ut hvis du bøyer deg.  Passformen er relativt smal, med lange ermer. I bruk fungerer denne skjorta som et teknisk plagg. Det både isolerer og er litt vindavvisende. Samtidig føles skjorta lett og luftig. Vi dro på krevende terrengsykkelturer i yr med denne skjorta som lett ytterplagg og opplevde at den både holdt godt på varmen og pustet forbilledlig.  Skjorta ser også veldig fin ut og kan fint brukes på jobb på arbeidsplasser med middels avslappet kleskode. Den begynte heller ikke å lukte, selv etter flere energiske treningsøkter, noe som gjør at du kan kutte ned på vaskehyppigheten.