Hoka One One har på få år rukket å ta store markedsandeler fra gigantene Asics og Nike på mosjonsløpsfronten. Alle som har løpt med et par Hoka-sko forstår raskt hvorfor. De lette og superdempede skoene gjør løping mindre skummelt for oss som er bekymret for vonde knær og beinhinnebetennelse.

Speedgoat Mid er som navnet tilsier basert på terrengløpeskoen Speedgoat. Mid-modellen har i tillegg til et ekstra skaft i neopren også vanntett membran i selve skomaterialet. Yttersålen fra Vibram sikrer godt grep på de fleste underlag. På asfalt suger de seg litt fast i hvert steg. Den tjukke mellomsålen gir mye mer demping enn noen annen sko i denne testen.

Umiddelbart gir Hoka-skoene litt MBT-sko-følelse, altså disse masai-skoene som skulle fikse ryggene våre. Skoen er veldig myk under hælen og du ruller litt av gårde i gangfart. Når du øker farten til et sted mellom jogg og løp og steget baserer seg mer på forfot forsvinner båtfølelsen helt. Du kjenner fortsatt at det er masse polstring mot underlaget her, og at det er litt rulling fra side til side i den myke sålen, men bredden og det at foten sitter nede i sålen gir god stabilitet likevel, også for dem med litt nedsenket fotbue og ankel.