Garmin Fenix 5X+ har et utseende som står seg bedre uten treningstøy enn mange andre treningsklokker. Fenix 5X+ er en stor og ganske tung klokke. Safir-glasset gjør at den tåler en del ugagn uten å bli ripete.

Fenix 5X har alle funksjonene fra Forerunner 935, selv om pulsbelte og sykkelholder ikke følger med i pakken. I tillegg kommer klokka ferdig med topografisk kart for surpe navigasjonsmuligheter. Du kan laste opp forhåndsprogrammerte ruter til klokka og lett følge dem på kartet, eller raskt finne frem kun med kartet. Fenix 5X har også en unik funksjon i oksygenmetningsmåleren. Denne kan være nyttig for dem som oppholder seg mye i høye fjell og trenger å følge med på akklimatiseringen. Blir oksygenmetningen for lav kan det være fare på ferde.

Fenix 5X har lang batteritid og alle de løpefunksjonene vi også setter pris på i Forerunner 934. Slik som form-, løpsttidsberegning, terskelberegning, måling av bakkekontakt separat på hvert bein osv. Klokken kan kobles med Ant+ watt-målere på sykkel og har også en flott Strava-live funksjon som lar deg se hvordan du ligger an på utvalgte segmenter i forhold til segment-lederen og venner. Live-visningen gir deg ny tid å følge etter hvert som du faller av, eller tar innpå.