Teknisk og velisolert dunjakke for de tøffeste vinterforholdene i krevende terreng. Jakka har isolerte klaffer for å holde på varmen og  integrerte avtakbare bukseseler lar deg ha på jakka selv om du trenger armene fri, som gjør at jakka ikke blåser av gårde når det blåser som mest. 

Keb Expedition har gåsedun fordelt over to lag som ligger i overlappende dunkanaler, for minst mulig varmetap. Over skuldrene og nedre del av ermene er det ekstra syntetisk vattering, og dobbelt lag med stoff på hette, skuldre, nedre del av ermene samt over brystet for ekstra slitestyrke. Innsiden av jakka er ekstra forsterket mot slitasje fra klatresele. 

Jakka har et mykt vind- og vannavstøtende materiale, og her er det plass til hjelm under hetta. Glidelåsene er solide, og også ekstra trykknapper innenfor gir en god sikkerhet om glidelåsen skulle ryke. Jakka har to lommer foran på brystet, samt to i siden, og innvendig er det en mindre glidelåslomme samt en større oppbevaringslomme på hver side. Øverst har den et stort og mykt fleeceområde mot hake og kinn, som er veldig behagelig.