Vet du at du skal inn i vekslende terreng, får du her en meget fleksibel ski. Fischer har egenintegrerte kortfeller i en blanding av mohair og nylon, som festes på oversiden av skien ved å tre den gjennom et hull i fellens forkant.

E109 har god bæreevne i terrenget på ulikt føre, den har lett innsving og forholdsvis brei tupp. Her merker vi godt en rocker foran, som vil si at frontpartiet før tuppen bøyer opp av snøen. Det er også et merkbart spenn, men vi tråkker det flatt. Testteamets lengste person skulle gjerne hatt enda litt lengre ski. Vi fikk tilsendt både brede og smale feller, som gir ulikt feste og glid.

Av festesystemene i denne testen mener vi kortfeller er overlegent, da du får maks glid nedover om du tar av feller, og maks feste oppover om du har de på. Med Fischer sine kortfeller opplever vi også god glid bortover, selv om festesmurning gir oss mer av skiløpsfølelsen. Med kortfellene på har vi veldig godt feste, og du kan både traversere og gå forholdsvis bratt uten at du mister kontrollen på skiene. Fellene er også ok å ta av og på, men festemåten oppleves som litt fiklete med votter og kalde fingre.