Apples Airpods ser helt annerledes ut enn de andre pluggene på markedet. Sølvringen nederst på pinnen på pluggene gjør at de ser ut som øredobber. De sitter inne i øret, men trykkes ikke inn som en ørepropp. De henger mer på plass hjulpet av pluggenes arm og fasong. Noen opplever at Airpodsene ikke sitter godt nok i ørene til å løpe med, mens på andre sitter de overraskende godt. De vil uansett være lette å løsne hvis man kommer borti dem, og fordi du nesten ikke merker at du har dem i, så kan det også være lett å miste dem uten at man merker det. De stopper både musikk og lydbøker automatisk så fort du tar dem ut av øret. Så lenge du har lyd i dem vil du derfor merke det hvis de faller ut.

Lyden er litt beskjeden sammenlignet med et par av de andre her og de hindrer i liten grad støy fra å komme inn i ørene. Dette gjør også at du har god kontakt med omverdenen med dem i.

Du kan programmere touch-funksjoner i både venstre og høyre plugg, men de er beregnet på å fungere best ved bruk av talekommandoer og Siri. Dette gjør at de er best å kombinere med en Apple-telefon. Den gode søkefunksjonen gjør det lett å finne pluggene hvis du roter dem bort. De kan lage en ganske høy lyd slik at du finner dem.