Hva er gjort forskjellig fra den forrige UTE-testvinneren Andrew Expedition Laces, utenom den øyenfallende rødfargen? Torturtesten med å stå på en skrå planke med Åsnes Storetind gir uventet bra respons. Selv om denne skoen ikke har noe glassfiber til å stive opp læret, slik forgjengeren har hele veien fra skaftet og ned mot tåballen, så står vi nesten like uanstrengt i ankelen, og det er ingen tegn til at såle eller overlær vrir seg.

Vi kan kjenne at nykommeren har mer stivhet i sålen slik at den ikke knekker så markert, og at denne skoen får mer stabilitet, spesielt ved telemarksvinger når du kun står på tåballen med bakskien.

Skaftet er høyere, mer behagelig støttende og varmende, og et ekstra sett med snøremaljer muliggjør stram snøring som støtter i ankelleddet. Sammen med en polstret pløse under et grovt overlær gir dette en bra oppstiving over hele vristen og skaftet. Det tykke overlæret er i et sammenhengende stykke over hele foten og folder seg pent som en utvendig, støttende pløse ved snøring. En ekstra omgang med snøring etter å ha gått skoen varm gir full kontroll i korte telemarksvinger ned bratthenget fra Finsenuten, selv med lengste versjonen av Fischer 109-ski. Selv med slik ekstra stram snøring  av skoen oppstår ingen trykkpunkter eller skarpe bretter i læret, bare en jevnt god oppstiving av hele skoen. Overlæret folder seg faktisk bare oppover i knekken rett foran nederste snøremalje takket være omtenksomt, «tåvennlig» design.