Amerikanske Altra har slått seg opp i et pakket skomarked med sin klokkertro på sko med null-dropp. Altså sko der sålen er like høy, eller lav, både foran og bak. I tillegg har Altra en unik lest med noe de kaller Foot-shape. Skoene er formet mer som føttene våre enn andre sko. Enkelt forklart betyr dette at de er butte og brede i fronten og rundt tærne. De er i tillegg laget slik at tærne får ekstra god plass til å sprike utover. Dette gir støtte og en naturlig demping i steget. Den brede forfoten gjør behovet for støtte under fotbuen mindre - spesielt for oss som løper foran midten av foten. Dette blir ekstra enkelt med null-dropp-sålen til Altra. Mellomsålen er forøvrig middels tjukk og med grovt mønster i yttersålen. Null-dropp påfører leggmuskulaturen ekstra belastning og kan kreve litt tilvenning for løpere som kommer fra sko med stor høydeforskjell mellom hæl og forfot. 

Lone Peak Mid 4-skoens overdel er laget i vanntett og pustende eVent-materiale. Skoen føles ikke stiv i overdelen og selv på smale føtter får vi snurpet passelig over vristen. I vår vanntest holdt Altra-skoene vannet ute og innsiden av skoene tørre. 

Vi fikk et par førproduksjonssko til test i en størrelse større enn det vi vanligvis bruker. Vi følte likevel at passformen ble god med stramme lisser. Altra Lone Peak 4 Mid er den skoen i denne testen, i tillegg til Salewa-skoen som har mest polstring rundt ankelen. Skoen er rett og slett en støvel med ekstra ankelstøtte og beskyttelse. For energisk løping ble polstringen rundt ankelen i overkant. I tillegg var det på våre sko ingen steder å plassere lissetampene under bruk. Disse slang derfor borti ankelen på motsatt bein. Lone Peak-skoene tetter heller ikke spesielt tett mot ankelen og både vann, snø og terrengbøss vil finne veien ned i skoene. Altra har egne fester på skoene til egne gamasjer for å unngå dette. Til denne typen sko kunne den godt vært integrert fra start.