Test av Ortovox Merino Naturetec

Funksjonelle plagg laget i varmende merinoull – vi har langtidstestet Pordoi jakke og Piz Duleda bukse fra Ortovox.

Sist oppdatert: 16. mars 2018 kl 10.15
Naturtecserien fungerer til det meste av uteaktiviteter, som fjellskiturer, toppturer og i langrennssporet. Foto: Sandra L. Wangberg
Naturtecserien fungerer til det meste av uteaktiviteter, som fjellskiturer, toppturer og i langrennssporet. Foto: Sandra L. Wangberg

Ortovox Merino Naturetec

En serie med merinoull på innsiden, og softshellmateriale fra Schoeller på utsiden. 
Pordoi jakke: 4999 kr, 522 gram
Piz Duleda bukse: 3299 kr, 377 gram

De fleste er enige om at ull er gull, og i Ortovox sin serie Merino Naturetec finner du merinoull på innsiden, og et fleksibelt og funksjonelt softshellmateriale på utsiden. Redaksjonen har testet jakke og bukse på varierte turer fra toppturer i kalde minusgrader, til svette langrennsturer i mange mil gjennom vinteren.

Skjermbilde 2018-03-15 kl. 12.17.14
Skjermbilde 2018-03-15 kl. 12.17.14

Pordoi-jakken har merinoull på innsiden, og et c_change-membran fra Schoeller på utsiden. Dette softshellmaterialet skal være med på å regulere varmen med en gang du begynner å svette. Om det er kaldt utenfor holder porene seg lukket, men når kroppstemperaturen din begynner å stige, åpner membranet seg og slipper ut damp. Jakken er både vindtett og vanntett, med 10.000 mm vannsøyle. Pordoi har to brystlommer, en god hette som er lett å justere og hjelmkompatibel, lomme på overarmen, to store frontlommer, lufteglidelås under armene, og elastiske ermer med hull til tommel. Glidelåsen under haken er dekket av mykt ull. Ullpartiene foran på brystet gir også ekstra varme og beskyttelse.

Pordoi er meget behagelig å ha på, med god bevegelse rundt skuldre, og uten at jakken føles tung. Denne har prestert i både svette oppoverbakke og kalde nedkjøringer, og samtidig er den såpass bevegelig og myk å ha på at du kan bruke den hele dagen. Den er også forholdsvis romslig, så du får plass til ekstra klær under når det trengs. Lommene foran sitter lavt, slik at de også fungerer sammen med ryggsekk. Lommene på brystet kan også fungere som ekstra ventilering, om du ikke har noe i dem. Det er også plass til feller i den ene brystlomma, men ikke om du har den bredeste typen. Ermene på jakken sitter forholdsvis stramt rundt håndleddene, og om du liker å ha hanskene eller vottene under jakken kan du glemme dette. Vi opplever dette som en allsidig jakke som fungerer bra til de aller fleste aktiviteter, og som også tåler mye vær.

Skjermbilde 2018-03-15 kl. 10.45.07
Skjermbilde 2018-03-15 kl. 10.45.07

Buksen Piz Duleda har lett-versjonen av Naturetec, som vil si at den er lettere og mer pustende enn jakken. Buksen har ekstra vindtett og robust materiale på knær, og elastisk og pustende materiale bak knær og i skrittet. Strikken i livet er fleksibel, og det er to hoftelommer og en lårlomme. Leggene er såpass vide at du får de utenpå de fleste skisko, samtidig som det er glidelås om kan gjøre de smalere. Nederst er det også et ekstra beskyttende materiale for å beskytte. 

Buksen gir deg god bevegelsesfrihet, og har god passform. Den tar liten plass sammenpakket, og føles meget behagelig på. 
Både bukse og jakke er klær som kan brukes til de fleste aktiviteter, og begge deler ble raskt redaksjonens favoritter til både toppturer og langrennsturer i fjellet. 

+ Allsidige produkter
+ Komfortable
+ Ventilerende  

- Buksen nupper litt etter mye bruk

Publisert 16. mars 2018 kl 10.15
Sist oppdatert 16. mars 2018 kl 10.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen