Fjällräven Keb Expedition down jacket W

Vekt: 1140 g (S)
Fyll: 95% gåsedun, 5 % fjær
Fyllevne/dunspenst: 800
Fôrvekt: 350 g
Pris: 8299 kr
www.fjellrevenshop.no

Teknisk og velisolert dunjakke for de tøffeste vinterforholdene i krevende terreng.

Jakka har isolerte klaffer for å holde på varmen og integrerte avtakbare bukseseler lar deg ha på jakka selv om du trenger armene fri.

Det gjør at jakka ikke blåser av gårde når det blåser som mest. 

Her finner du flere tester av turutstyr og klær fra Fjellräven!

Keb Expedition har gåsedun fordelt over to lag som ligger i overlappende dunkanaler, for minst mulig varmetap. Over skuldrene og nedre del av ermene er det ekstra syntetisk vattering, og dobbelt lag med stoff på hette, skuldre, nedre del av ermene samt over brystet for ekstra slitestyrke. Innsiden av jakka er ekstra forsterket mot slitasje fra klatresele. 

Jakka har et mykt vind- og vannavstøtende materiale, og her er det plass til hjelm under hetta. Glidelåsene er solide, og også ekstra trykknapper innenfor gir en god sikkerhet om glidelåsen skulle ryke. Jakka har to lommer foran på brystet, samt to i siden, og innvendig er det en mindre glidelåslomme samt en større oppbevaringslomme på hver side. Øverst har den et stort og mykt fleeceområde mot hake og kinn, som er veldig behagelig. 

Her får du en av de varmeste jakkene i denne testen, som også i navnet tilsier at den er ment til ekspedisjoner. Den er den største og varmeste av jakkene, og det følger heller ikke med komprimeringstrekk, noe som gjør at den tar litt plass i sekken, om du planlegger å bruke den til alt.

Trenger du en skikkelig varm jakke kan denne jakken hjelpe til å holde deg varm i ekstreme kuldegrader. Den blir litt i største og varmeste laget til for eksempel toppturer og turer litt nærmere våren, men midtvinters gjør denne jobben du trenger den til å gjøre. 

Med bukseseler sitter jakka på om du vil ha armene fri i stormen.
PLUSS
Veldig varm, myk og behagelig, gode detaljer
MINUS
Litt tung som allroundjakke, litt stor komprimert til de mindre kalde turene