– Jeg definerer det som en kraftig kjærlighetssorg. Det var så vondt at jeg følte jeg kom til å dø. Det er forferdelig å tenke på, at det en synes er så artig kan være livsfarlig, sier Bård Smestad. Han brukte flere uker på å komme seg ut av sorgen etter kameratene som omkom av skred i Sunndalsfjellene 14. april 2014, og fjellturer som terapi for å få tankene på avstand. 

LES OGSÅ: Den siste turen 

Annonse

LES OGSÅ: - Vanskelig å forstå

Tre av de fire som døde i Sunndal var gode venner av Bård. Yngve Dalquist, kanskje Bårds beste turkamerat. Her forteller Smestad åpenhjertig om ulykken og savnet etter kameratene i denne episoden av Toppturfeber. 

LES OGSÅ: I ferd med å snu da skredet kom

Filmen er laget til minne om Yngve Dalquist, Ola Inge Drøpping, Øyvind Slørdahl og Ole Simensen.

TOPPTURFEBER

Bård Smestad (48) er ikke frontfigur av programserien Toppturfeber på grunn av sin uovertrufne faglige kunnskap om fjell og sikkerhet. Ei heller fordi skifilmskaperne vil ha ham på rollelisten i sine nye produksjoner. Bård er en ganske vanlig mann fra Trondheim med et normalt talent for skikjøring og god forståelse for snø, fjell og utstyr. Det som skiller ham ut, og som gjør at han er blitt frontfigur i den nye serien Toppturfeber er hans fabelaktige motivasjon til å komme seg ut på tur.