Hvordan har det seg at en alpevant, svensk frikjøringsproff velger å bosette seg i Hardangerfjorden?

For to år siden seilte skiproffen Wille Lindberg og hans samboer My inn Hardangerfjorden. Der fikk de øye på et hus helt nede ved vannkanten. De likte huset. Wille kontaktet den gamle damen som eide det, og like etter fikk de tilbud om å kjøpe. Nå har Wille og My laget Hardanger Fjord Lodge i Jondal og tar imot turister fra hele verden med interesser som strekker seg fra blomsterplukking til fiske og skikjøring. Hverdagen er plutselig blitt en annen for skiproffen. For bare noen få år siden konkurrerte han om topplasseringer i Freeride World Tour.

Annonse

– Jeg er jo vant med Alpene og det som finnes av skikjøring der. Det som fikk meg til å bli her er kombinasjonen fjord og fjell, forteller han.

Saken fortsetter under bildet

 

Wille Lindberg kom seilende inn Hardangerfjorden og falt pladask for området. Like etter kjøpte han og samboer My huset som i dag er blitt til Hardanger Fjorden Lodge. Bilde: Christian Nerdrum
Wille Lindberg kom seilende inn Hardangerfjorden og falt pladask for området. Like etter kjøpte han og samboer My huset som i dag er blitt til Hardanger Fjorden Lodge. Bilde: Christian Nerdrum

Siden den gang har han blitt bedre kjent med fjellene i Hardanger, og spesielt skimulighetene som ligger i tilknytning til Folgefonna. Selv om toppturfeberen har fått temperaturen opp de siste årene, er det stor sannsynlighet for at du kan gå rundt her uten å møte en eneste sjel akkurat i dette området. Rosendalsalpene, som ligger en time er godt bevandret, men turmulighetene rundt Folgefonna er av uvisse grunner noe underkommunisert. Ganske merkelig egentlig, for det er enorme områder å boltre seg på. Dessuten kan det for mange være takknemlig med noen lettjente høydemeter opp heistrekket før turen går videre.

I denne episoden av Toppturfeber tar Wille med seg programleder og toppturentusiast Bård Smestad på tur rundt Folgefonna. 

LES OGSÅ: 20 forslag til en aktiv sommerferie

Det er nå vi går inn i den virkelig gode topptursesongen. I denne episoden besøker programleder Bård Smestad den svenske skiproffen Wille Lindberg, som for to år siden falt pladask for Hardanger. Nå driver de Hardanger Fjord Lodge i Jondal, og vi skal bli med på ski i det noe underkommuniserte området. 

Bård Smestad (49) er ikke frontfigur av programserien Toppturfeber på grunn av sin uovertrufne faglige kunnskap om fjell og sikkerhet. Ei heller fordi skifilmskaperne vil ha ham på rollelisten. Bård er en ganske vanlig mann fra Trondheim med et normalt talent for skikjøring og god forståelse for snø, fjell og utstyr. Det som skiller ham ut, er hans fabelaktige motivasjon til å komme seg ut på tur. Her finner du bloggen hans.