Høgruta i Jotunheimen: Surtningssue

– Nei, nå er ikke topptur så jævlig fett, ass. Se andre etappe i Høgruta i Jotunheimen mellom Memurubu og Glitterheim.

Sist oppdatert: 5. november 2019 kl 13.10
Lesetid: 1 minutter

Første etappe over Besshøe ble en litt lengre affære enn normalt. Selv om dagen strakk seg opp mot ni timer, trumfer sikkerheten alltid valgene som gjøres i fjellet.

Når gruppen på syv trygt ankommer Memurubu, blir det noen timers pause før de bryter seg på neste etappe mellom Memurubu og Glitterheim.

Høgruta-guide Stian Hagen er fullt klar over at denne dagen ikke blir noen suksess med tanke på vær og skikjøring, men siden Yr melder om sol dagen etter, går de heller den trygge, stikkede løypa mellom de ikoniske hyttene.

Jotunheimens syvende høyeste fjell Surtningssue (2386 moh) får heller vente. 

Saken fortsetter under bildet

Hoegruta_Glitterheim_Jotunheimen_Foto_Hans_Kristian_Krogh_Hanssen-6089
ENDELIG FREMME: Mari Arnøygard Wedum og Ole-Kristian Strøm er sånn passe fornøyde med å kommer frem til Glitterheim. Bilde: Hans Kristian Krogh-Hanssen

– Det blåste mye, og vi hadde null sikt på skaret ned over skaret ved Blåbreahøe, så det var utfordrende med navigeringen, sier den rutinerte Stian. 

Både Tiril Sjåstad Christiansen og Mari Arnøygard Wedum innrømmer begge at de kjente litt på livet da det blåste som verst. 

– Det er litt overlevelsesmodus. Du ser ingenting. Det er tåke. Da var jeg redd, sier Tiril. 

Hoegruta_Surtningssue_Jotunheimen_Foto_Hans_Kristian_Krogh_Hanssen-5155
STORM: Det var surt over skaret mot Blåbrean. Bilde: Hans Kristian Krogh-Hansen

Toppturtipset i denne episoden handler om gruppedynamikk og hvordan et turfølge med forskjellig erfaring og form skal finne rett tempo sammen. 

Se alt av Høgruta i Jotunheimen

Publisert 5. november 2019 kl 13.05
Sist oppdatert 5. november 2019 kl 13.10
annonse

Relaterte artikler

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen