Høgruta i Jotunheimen: En lang dag mot Besshøe

Det blir en innholdsrik og lang førsteetappe via Besshøe på Høgruta i Jotunheimen. Dette er episode 3 av webserien.

Sist oppdatert: 29. oktober 2019 kl 12.09
Lesetid: 2 minutter

– Jeg har en trøblete hæl som alltid gir meg gnagsår. Hva skal jeg gjøre med den? Tape den før vi begynner å gå eller vente? spør Tiril Sjåstad Christiansen sin toppturmentor Stian Hagen.

I løpet av de kommende dagene blir det mange spørsmål å svare på for Hagen, som jo har vært ute en og annen vinterdag før. 

 

Det blir i hvert fall tid til småprat på første etappen av Høgruta i Jotunheimen på følget på syv.

Men om det er energi til å innta store mengder lærdom spørs, for fra oppstarten på Bessheim til dagens mål på Memurubu (via Besshøe) tar det nærmere ni timer.

Etappe nummer en starten på Bessheim eller Gjendesheim, opp til Besshøe og ender på Memurubu. Bilde: Hans Kristian Krogh-Hanssen
ÉN AV FEM: Oppstart på denne høgruta er fra Bessheim eller Gjendesheim, opp til Besshøe og ender på Memurubu. Bilde: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Dagene i forveien og natten før har vært preget av mye vind. Stian Hagen som er ansvarlig for turen velger å styre unna «normalruta» fra Besshøe (2258 mot) som ville tatt gjengen rett inn på Memurubu i en sør eller sørvestlig nedkjøring.

I stedet blir det samme veien ned som opp, og en travers ovenfor Gjende. Det blir ytterligere høydemeter å jobbe seg gjennom og en dag som blir i lengste laget for mange av deltakerene.  

Varm mat, kald drikke, peis og levende musikk fra Åge Norland kunne ikke være mer velkomment akkurat nå! 

 

Her finner du alt fra vår webserie Høgruta i Jotunheimen som kommer i 6 episoder. 

Publisert 29. oktober 2019 kl 12.07
Sist oppdatert 29. oktober 2019 kl 12.09
annonse
Relaterte artikler

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen