Fjellräven

Fjellreven, Fjellræven eller Fjellraven. Stav det som du vil, men kvalitetstustyr fra Sverige er det de er kjent for. Her er våre tester av blant annet jakker, turbukse, skjorte og sekker fra Fjellräven

Fjellräven er varemerket stiftet av svenske Åke Nordin i 1960. Med bakgrunn fra det svenske militæret, begynte Fjellräven som produsent av ryggsekker med ramme, ikke ulikt norske Bergans. Senere kom klær i Fjellrävens eget materiale kalt G-1000. Fjellräven er også kjent som merket bak den ikoniske ryggsekken Kånken, et enkelt design som har blitt populært blant unge urbane siden 2000-tallet.

I dag er Fjellräven samlet i selskapet Fenix outdoor, som også driver butikkene Friluftsbolaget og Naturkompaniet. I tillegg til å produsere friluftsutstyr har Fjellreven blitt populært som et urbant klesmerke, med nevnte Kånken og jakkene Greenland, Nuuk og Yupik som de mest populære produktene, ofte sett blant folk i Oslo sentrum.

Friluftsutstyret til Fjällräven er fremdeles preget av G-1000-materialet, som brukes i kolleksjoner som Keb, Abisko og Bergtagen. Materialet kan tilpasses for å være mer vann-og-vindtett ved impregnering med Fjellräven Greenland Wax, som lages av naturlige materialer som bivoks. For øvrig produserer Fjällräven også ullundertøy, soveposer og telt.

Fjällräven lager jakker og turskjorter med mer slitestyrke enn hva du ellers vil regne som hverdagsskjorter, men som er like synlig i bybildet som på fjellet.  

Fjellräven lager tradisjonelle turbukser i sitt G-1000-materiale såvel som mer moderne varianter. Her finner du test og anmeldelse av Fjellräven Abisko og Fjellräven Keb. 

Nyeste tester av Fjellräven produkter

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen