Fjellräven

Fjellreven, Fjellræven eller Fjellraven. Stav det som du vil, men kvalitetstustyr fra Sverige er det de er kjent for. Her er våre tester av jakker, turklær og sekker fra Fjellräven

Fjellräven er varemerket stiftet av svenske Åke Nordin i 1960. Med bakgrunn fra det svenske militæret, begynte Fjellräven som produsent av ryggsekker med ramme, ikke ulikt norske Bergans. Senere kom klær i Fjellrävens eget materiale kalt G-1000. Fjellräven er også kjent som merket bak den ikoniske ryggsekken Kånken, et enkelt design som har blitt populært blant unge urbane siden 2000-tallet.

I dag er Fjellräven samlet i selskapet Fenix outdoor, som også driver butikkene Friluftsbolaget og Naturkompaniet. I tillegg til å produsere friluftsutstyr har Fjellreven blitt populært som et urbant klesmerke, med nevnte Kånken og jakkene Greenland, Nuuk og Yupik som de mest populære produktene, ofte sett blant folk i Oslo sentrum.

Friluftsutstyret til Fjällräven er fremdeles preget av G-1000-materialet, som brukes i kolleksjoner som Keb, Abisko og Bergtagen. Materialet kan tilpasses for å være mer vann-og-vindtett ved impregnering med Fjellräven Greenland Wax, som lages av naturlige materialer som bivoks. For øvrig produserer Fjällräven også ullundertøy, soveposer og telt.

Kånken er Fjellrävens flaggskip.

Jakker og skjorter fra Fjällräven

Fjällräven lager jakker og turskjorter med mer slitestyrke enn hva du ellers vil regne som hverdagsskjorter, men som er like synlig i bybildet som på fjellet.  

Vi har testet dunjakker og skjorter fra Fjellräven tidligere.

UTEMAGASINET.NO

Test av Fjällräven Keb Expedition down jacket W

Fjällräven Keb Expedition Down Jacket W er ekspedisjonfarernes førstevalg, med mange smarte løsninger fra Fjällräven.
UTEMAGASINET.NO
skala
6/10
Fjällräven Singi Trekking

Test av Fjällräven Singi Trekking

Dette er kanskje Safari-skjorta til Fjällräven? I alle fall har Fjällräven Singi Trekking et halvmilitært uttrykk som ikke appellerer godt til alle.
UTEMAGASINET.NO
skala
7/10
Fjällräven High Coast Hydratic regntøy

Test av Fjällräven High Coast Hydratic regntøy – dame og herre

Fjallräven High Coast Hydratic er den regnjakken og regnbuksen i denne test som minner mest om tradisjonelt regntøy.

Turbukser fra Fjellräven

Fjellräven lager tradisjonelle turbukser i sitt G-1000-materiale såvel som mer moderne varianter. Her finner du test og anmeldelse av Fjellräven Abisko og Fjellräven Keb. 

UTEMAGASINET.NO
Turbukser er forskjellige, og du må ofte prøve en del for å finne den du liker best til turen. Vi gjort det for deg! Foto: Sandra Lappegard

Test av turbukser

Trenger du ny turbukse til fjellturen? Vi har testet 18 turbukser som egner seg til allsidig turbruk, med et stort potensial til å bli favorittbuksa.
UTEMAGASINET.NO
fjällräven abisko tights

Test av Fjällräven Abisko Trekking Tights

Fjällräven utfordrer treningstightsen med Fjällräven Abisko Trekking Tights. En turtights med ekstra forsterkninger på utsatte plasser.
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10
Fjällräven Abisko Midsummer turbukse  test

Test av Fjällräven Abisko Midsummer – turbukse

Abisko Midsummer Pants er en lett turbukse fra Fjällräven, med funksjonelle detaljer.

Soveposer og annet utstyr

Fjellräven har en markert profil som leverandør til ekspedisjoner, og har derfor produsert telt og soveposer. Vi har ikke hatt anledningen til å teste Fjellräven telt, men Fjellräven var med i vår soveposetest i 2018.

UTEMAGASINET.NO
VALG AV VINTERSOVEPOSE: En god og varm sovepose er avgjørende for en god vintertur, og de finnes i mange varianter og for ulike temperaturer.

Test av vintersoveposer

Soveposens oppgave er ikke å varme deg opp, men å hjelpe deg med å holde på den varmen du allerede har når du legger deg. Vi har testet 11 vintersoveposer med dun, ment for vinternetter utendørs.
UTEMAGASINET.NO
skala
10/10
Test av FJÄLLRÄVEN Polar -20 sovepose

Test av FJÄLLRÄVEN Polar -20 vintersovepose

Denne vintersoveposen fra Fjällräven byr på gode løsninger for kalde netter på tur.