Fischer

Fischer er en skiprodusent grunnlagt i 1924 med base i Østerrike. Fischer produserer langrennski, alpinski til topptur, skisko til langrenn og randonee, fjellski, skiutstyr og hockeyutstyr.

I UTEmagasinet har vi ikke skrevet om hockeyutstyr fra Fischer, men vi har omtalt en rekke ulike versjoner av fjellski og passende skisko. Vi har også testet en del alpintsko, randonee / toppturutstyr og alpintski i søstermagasinet Fri Flyt.

Fischer produserer langrennski som du ofte kan se på føttene til de beste langrennsløperne, de norske inkludert. Både Petter Northug og Marit Bjørgen har vunnet de fleste av sine renn på langrennski fra Fischer, som Fischer Speedmax og Fischer Aerolite.

Fischer produserer også fjellski, med stålkant og med feller. Her finner du ski som Crown, Easy Skin og S-bound. Fjellski-sko som sikrer mot ekstra kalde føtter får du i Fischer BCX-serien. Fischer har også bindinger til langrenn og fjellski.

Fischer er stor på alpintsegmentet. Utenom racing lager Fischer sko og ski til topptur og randonee. Blant disse finner du skiserien Ranger, Transalp og Hannibal. Toppturskoene Traverse og Ranger er laget med maljer som passer en techbinding, og Fishcer lager også bindingen Fischer Tour Classic. Merk at dette er en lisensiert versjon av Dynafit sin binding med Fischer-logo.

Fischer ski, topptur langrenn og fjellski

Fjellski fra Fischer

Fischer lager flere typer fjellski, her har vi inkludert både de klassiske og de smørefrie skiene. Vi har skilt ut felleski fra Fischer i en egen kategori nedenfor.

I fjellskikategorien er Fischer Crown og Traverse populære valg Traverse vant best i test i vår test av smørefrie turski. Excursion-serien er også en kjent fjellski fra Fischer.

UTEMAGASINET.NO
FJELLSKI FOR LANGTUR: Seks fjellski fra Fischer, Madshus og Åsnes.

Test av klassiske fjellski

Fjellski for lange dager? Vi har testet seks allsidige fjellski for varierende snøforhold.
UTEMAGASINET.NO
skala
7/10

Test av Fischer OTX 68

Dette er den nest smaleste versjonen i Offtrack-serien til Fischer. En interessant ski om du, i tillegg til å lage egne offtrack-spor, også ønsker en ski som også går i maskinkjørte løyper.
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10

Test av Fischer E99 Tour CROWN Xtralite 

Fischer E99 har i mer enn 30 år vært en svært utbredt ski i «hytte-til-hytte-» eller langtur-segmentet. E99 finnes nå i to utgaver, smørefri (Crown) og med kortfellfeste og vanlig såle (Easyskin).
TEST AV SMØREFRIE SKI:  Sammenlignet med de smørefrie fjellskiene vi kjenner fra før, er disse skiene mer egnet utenfor spor.

Test av smørefrie turski

Smørefrie fjellski er like velegnet til langtur i høyfjellet som i den upreparerte snøen der du bor.
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10
Fischer Traverse 78 Crown/Skin

Test av Fischer Traverse 78 Crown/Skin

Fischer Traverse OTX 78 Crown/Skin har mål nær de de klassiske 80-60-70, breddemål som var typiske for ski til offpistkjøring på lave telemarkstøvler.
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10
test av Fischer Excursion 88 Crown/Skin fjellski

Test av Fischer Excursion 88 Crown/Skin

Fischer sine nye fjellski Fischer Excursion 88 Crown/Skin er 8 millimeter bredere på midten enn Traverse 78 og 11 millimeter bredere foran.
UTEMAGASINET.NO
skala
8.5/10
FISCHER E89 Easy Skin Xtralite: Oppgradert med kortfellsystem og med integrert feste for kortfeller.

Test av Fischer E89 Easy Skin Xtralite

Fischer E89 Easy Skin Xtralite er en lett og allsidig stålkantski. Skiene går overraskende fort i selvlagde løyper, og fiskebein oppleves som lett.
UTEMAGASINET.NO

Test av FISCHER E109

Fjellskien Fischer E109 er en god allrounder som fungerer til det meste. E109 blir testvinner i denne runden med fjellski-testing.
UTEMAGASINET.NO
skala
7/10
Fischer sbound 98

Test av Fischer sbound 98

Fischer Sbound 98 er i den smale enden av dette segmentet. Kombinasjonen smørefri og kortfell de bratte motbakkene gjør skiene meget anvendelige.
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10
Fischer sbound 112

Test av Fischer sbound 112

Med nærmere 80 mm på midten nærmer Fischer Sbound 112 seg de typiske toppturskiene i bredde, men den har samtidig en lang svingradius på 27 meter.
VALGMULIGHETER: Ulike mønstre i sålen er alternativer til klister. Foto: Pål-Trygve Gamme

Test av smørefrie fjellski

Har du opplevd at skismurningen ikke gir nok feste, eller at blåswixen gnis av i møte med harde skavler og tunglastede fjellski? Vi har testet smørefrie ski, som kan være et bra alternativ.
UTEMAGASINET.NO
skala
5/6

Test av Fischer Jakt Crown

Vi har testet versjonen av Fischer Jakt Crown med smørefritt mønster, og den er ekstra glassfiberforsterket i de utsatte sidekantene.
UTE tester fjellski. Foto: Pål-Trygve Gamme

Test av allsidige fjellski

UTE har testet fjellski som egner seg for lange turer i varierte fjellforhold, og som samtidig har brukbar bæreevne. 

Test av lette og smale fjellski

Vi har testet de smale og letteste skiene i turklassen, som egner seg godt til turer både i markaløyper og til fjelløyper av varierende kvalitet.
Med et par Åsnes Storetind kan du svinge nedover fjellsidene ved Leirvassbu, eller tusle innover viddene. Foto: Sandra Lappegard

Test av brede fjellski

UTEs fjellskiekspert har testet de breieste fjellskiene for turer i all slags upreparert terreng. Disse tar du med når du kun vil ha ett par ski, og ha muligheter til både å gå turer og leke deg med telemarksvinger i alpinanlegg eller fjellsider.

Fjellski med fell fra Fischer

Felleski har også gjort sitt inntog i fjellskisegmentet. Med en felleski slipper du å tenke så mye på smøring av ski underveis, og du slipper i stor grad å bekymre deg for å ha bakglatte ski om snøen og skisåla di skulle bli uvenner. Særlig praktisk når man trekker en pulk over Hardangervidda!

Fischer sine fjellski med fell hører til Fischer Twin Skin - serien, som er den samme typen fell Fischer bruker på langrennski med feller.

TEST AV FJELLSKI MED INTEGRERT FELL

Test av fem fjellski med integrert fell

Felleski for langrenn har dominert skisalget de siste årene, og regnes som den viktigste nyvinningen for skigåere. Er kortfelle like godt egnet for fjellski?
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10
TEST AV FJELLSKI: Fischer Twin Skin Powerlite

Test av Fischer Twin Skin Powerlite

Fischer Twin Skin Powerlite er den slankeste stålkantskien til Fischer. Fjellskien Twin Skin Powerlite er laget for fart både i gode og dårlige løyper.
UTEMAGASINET.NO
skala
8.5/10
FJELLSKI MED INTEGRERT FELL: Fischer E89 Twin Skin.

Test av Fischer E89 Twin Skin

Fischer E89 Twin Skin er fell-versjonen av den smale fjellskien som vant forrige test, som den raskeste skien både i og utenfor sporet.

Skisko fra Fischer

Fischer tilbyr skisko i alle segmenter for langrenn, både klassisk, skøyting, kombisko/skiathlon, og fjellskisko.

De mest kjente modellene blant Fischer sine skisko er Speedmax, RCS, RC5 og RC3 

UTEMAGASINET.NO
TEST AV kombisko for langrenn

Test av de varmeste skiskoene for langrenn (NNN)

Kombisko for langrenn egner seg for lange dager på ski, ved at de er litt varmere og komfortable. UTE har testet åtte skisko fra Madshus, Fischer, Salomon, Alfa, Atomic og Rossignol.
UTEMAGASINET.NO
skala
7/10
Test av Fischer RC3 Combi langrennssko

Test av Fischer RC3 Combi

Fischer sin RC3 Combi er en skisko for deg som veksler mellom klassisk og skøyting. Denne blant de mest vridningsstive skiskoene i testen av kombisko for langrenn.
klassiske skisko

Test av klassiske langrennssko

Om du foretrekker lange eller korte turer på ski, er du avhengig av gode sko. Vi har testet seks langrennssko for klassisk langrenn.
UTEMAGASINET.NO
skala
7/10

Test av FISCHER rc5 classic

Fischer Rc5 Classic passer godt for deg som liker god plass i skoen. Rc5 Classic er en komfortabel langrennsstøvel til både renn og trening.
UTEMAGASINET.NO
billige fjellskisko

Lette fjellskisko

Disse fjellskiskoene egner seg godt i oppkjørte spor i marka, og for turer med lett eller lite oppakning.
UTEMAGASINET.NO
BC-STØVEL: BC-bindinger minner mest om systemet vi kjenner fra langrenn, med litt kraftigere og bredere langrennsstøvler.

Fire ulike fjellskistøvler for BC-binding

For klassiske fjellskiturer med lette og smale fjellski er BC-støvler førstevalget for de fleste.
Sko deg til fjellskituren. Foto: Ida Eri Sørbye

Test av 15 fjellskisko

Vi har testet 15 fjellskistøvler til skituren, både BC og 75 mm. Lær om hva du skal se etter i en god fjellskisko.

Langrennski fra Fischer

UTEmagasinet har testet langrennsski fra Fischer, både til klassisk og skøyting.

UTEMAGASINET.NO
skala
7/10
Test av felleski til marka og fjellet Fisher Twin Skin Superlite/Aero

Test av Fischer Twin Skin Superlite/Aero

Fischer Twin Skin Superlite/Aero er en populær langrennsski som er en turski i større grad enn en treningsski. Fischer varsler oppgradering av denne til neste år.
UTE utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Gunhild Aaslie Soldal
Salg og marked: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt AS