Bergans

Bergans er en norsk friluftslivsutstyrsprodusent som lager jakker og bekledning, telt og ryggsekker. Her er alle testene vi har gjort av utstyr fra Bergans i Norge.

Bergans er opprinnelig kun en sekkeprodusent med utspring fra patentene til Reodor Felgen-typen Ole F. Bergan, som lagde den første ryggsekken med bæremeis / ramme til i 1908.

Patentene er mange og har blitt forbedret utover årene, med base i produksjonen av ryggsekker - som f.eks. det norske forsvaret har brukt fast siden 1913. 

På 90-tallet begynte Bergans også å produsere jakker, anorakker og diverse bekledning, med stor suksess. De fleste vil nok gjenkjenne Bergans som produsent av tur og skiklær, og som et særlig populært merke for barneklær som parkdresser o.l.

Bergans lager også robuste telt til bruk på tur eller ekspedisjon, med røtter tilbake til starten av forrige århundre. 

Bergans kaller opp klærne sine etter IKEA-metoden: Stedsnavn fra Norge som henger sammen med vinklingen på plagget. Skiklærne heter Stranda, Oppdal, Myrkdalen og Hafjell. Friluftsklær heter Breheimen og Gjenda, mens hverdagsklær/motesegmentet har navnet Oslo. Bergans har også en kolleksjon kalt Cecilie, i samarbeid med Cecilie Skog.

Mye av det samme går igjen, med en viss variasjon, for sekker, soveposer og telt. Her er særlig Bergans Helium et populært merkenavn.

Bergans er også opptatt av å ha en samvittighetsfull etisk og miljø-profil. De siste årene har de arrangert reperasjonsprosjektet Bergans Tour de Sy og boikottet Facebook-reklame.

Bergans lager sekker, telt, utstyr og turklær

Ytterklær fra Bergans

Her har vi samlet ytterklær fra Bergans som har vært testet i UTEmagasinet. Det gjelder både skalljakker, anorakker og softshell, bukser og jakker fra Bergans.

Bergans lager skallplagg for friluftsliv, klatring og skikjøring.

UTEMAGASINET.NO
skala
7.5/10

Test av BERGANS Slingsby robust Softshell W pnt

Slingsbykolleksjonen til Bergans er designet for klatring og toppturer, og det merker du på detaljene med Bergans Slingsby Robust Softshell W Pnt.
UTEMAGASINET.NO
Regnjakke test produkt bergans superlett jakke skalljakke test

BERGANS Superlett

Romslig jakke fra Bergans.
UTEMAGASINET.NO
skala
4/10

Test av Bergans Morgedal Anorakk

Bergans Morgedal Anorakk er en meget allsidig anorakk til en god pris og som takler både «appelsinturer» og krevende langturer på vinteren.
UTEMAGASINET.NO
skala
4/10
bergans anorakk test jakke skalljakke best i test bergans nordmarka anmeldelse

Test av Bergans Nordmarka Anorakk

Bergans Nordmarka Anorakk er den billigste i testen, men likevel en anorakk som fungerer fint til mange ulike turer.
UTEMAGASINET.NO
Turbukser er forskjellige, og du må ofte prøve en del for å finne den du liker best til turen. Vi gjort det for deg! Foto: Sandra Lappegard

Test av turbukser

Trenger du ny turbukse til fjellturen? Vi har testet 18 turbukser som egner seg til allsidig turbruk, med et stort potensial til å bli favorittbuksa.

Bergans Osatind

En av de mykeste og mest fleksible.
UTEMAGASINET.NO
skala
6/10
test av regntøy til fjelltur Bergans vatne

Test av Bergans Vatne 3L regntøy – dame og herre

Bergans Vatne 3L er et enkelt regnsett i 3-lags Dermizax med glatt utside og middels glatt innside.

Innerklær fra Bergans

Bergans har et eget segment med undertøy og mellomlagg, isolasjonsjakker og dunjakker. Vi har samlet test av disse plaggene fra Bergans her.

UTEMAGASINET.NO
Bergans Snøull

Test av Bergans Snøull

Bergans Snøull er en god mellomløsning. Ulltøy-serien er regnet for å kunne brukes både innerst på huden og som et mellomlag med et tynnere sett underst.
UTEMAGASINET.NO

Test av Bergans Uranostind

Bergans sin isolasjonsjakke Bergans Uranostind er et rimelig valg i denne klassen.
UTEMAGASINET.NO
skala
7/10
Test av Test av Bergans Tyin – turbukse

Test av Bergans Tyin – turbukse

Bergans Tyin kommer i både dame- og herremodell. En enkel turbukse som er laget i vindtett softshell med fireveis stretch.

Ryggsekker fra Bergans

Bergans har røtter tilbake som ryggsekkprodusent over 100 år tilbake, og Roald Amundsen skal ha brukt Bergans-ryggsekk på sine ekspedisjoner. 

Patentet på meis som Ole Bergan fikk i 1905, gikk ut på 20-tallet, men posisjonen til Bergans har blitt værende. Nå lager Bergans sekker for alt fra fjelløping til militærekspedisjoner.

UTEMAGASINET.NO
skala
3/10

Test av Bergans Rondane 12 L

Bergans Rondane 12 L er en lett, men romslig løpesekk som også er god å løpe med. Sekken sitter godt på ryggen og gir en bra løpsfølelse.
UTEMAGASINET.NO
skala
9/10
Bergans Helium Pro 40 (W)

Test av BERGANS Helium pro 40 (W)

Bergans Helium Pro 40 (W) er romslig og lett. Denne topptursekken rommer mye og gir deg flere detaljer som er fine til toppturen.
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10

Test av BERGANS Fløyen W 4

Løpesekken Bergans Fløyen W 4 har mange smarte detaljer. Utvendig har sekken et festesystem som komprimerer sekken. Fløyen W 4 har overraskende god plass.

Telt fra Bergans

Bergans lager teltene Helium og Trollhetta, i tillegg til en type Lavvo. Bergans sine telt ligger i premium-segmentet og er særlig spesialisert for bruk om vinteren.

UTEMAGASINET.NO
skala
4/10
Bergans Heliums Dome 3 test anmeldelse review

Test av Bergans Helium Dome 3

Helium Dome er både et stort og stabilt.
telt vintertest telting

Telt

Er du på utkikk etter nytt vintertelt? Eller kanskje du skal på solotur og trenger et enmannstelt? UTEs tureksperter har testet telt for enhver anledning.

Bæremeiser fra Bergans

UTEmagasinet har testet bæremeiser i to runder tidligere, sist høsten 2020. 

Da har vi testet Bergans Kids Trekking og Bergans Lilletind.

test av bæremeiser

Vi har testet fem bæremeiser

Bæremeis til barn? I så fall kan du kommer du deg på tur til steder barnevogna aldri når, inkludert plass til bleier, mat og skift. UTE har testet fem gode bæremeiser.
UTEMAGASINET.NO
skala
4/10
Test av Bergans Kids Trekking

Test av Bergans Kids Trekking bæremeis

Bæremeisen Bergans Kids Trekking skuffer i denne testrunden.
UTEMAGASINET.NO
bæremeis bæremeiser

Bæremeiser

En god bæremeis gjør turen bedre for både barn og foreldre. Her finner du tester av bæremeiser som er beregnet for tur og friluftsliv.